Yeni Otobüs Hatları O Tarihte Hizmete Giriyor

Yeni Otobüs Hatları O Tarihte Hizmete Giriyor

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 6 ayrı bölgede hayata geçireceği yeni otobüs hatları 23 Ağustos 2019 Cuma günü hizmete başlıyor.

A+A-

İlk etapta 19 ana güzergahın devreye gireceği açıklanırken, şehir içi toplu ulaşımda otobüslerin 2 haneli numaralama sistemine de son verilerek 3 haneli sisteme geçilecek.

Denizli'de ulaşım alanında yaptığı yatırımlarla büyük takdir toplayan Denizli Büyükşehir Belediyesinin şehir içi toplu taşımada başlattığı dönüşüm, 23 Ağustos 2019 Cuma gününden itibaren uygulanmaya başlıyor. Uygulama kapsamında Denizli şehir merkezi 6 bölgeye ayrılırken, 36'sı ana hat olmak üzere 60 dolayında güzergah oluşturuldu. Bu kapsamda ilk etapta 19 ana hattın 23 Ağustos 2019 Cuma gününden itibaren devreye gireceği, kalan hatların ise kısım kısım uygulamaya sokulacağı açıklandı. Yeni sistemle belediye otobüslerinde uygulanan 2 haneli numaralama sistemine de son verilerek 3 haneli sisteme geçiliyor. Bundan sonra tüm belediye otobüsü numaraları 3 haneli olacak, ilk hanesi ise otobüsün bölgesini temsil edecek.

Duyurulara dikkat

Vatandaşlara otobüs kullanımını daha cazip hale getirmeyi hedefleyen Denizli Büyükşehir Belediyesinin uygulamaya sokacağı hatlar ve otobüs numaralarının 20 Ağustos 2019 Salı gününden itibaren duyurulacağı açıklandı. Duyurular, otobüs durakları, otobüs içleri, şehrin yoğun olan bölgeleri, sosyal medya ve tüm iletişim araçları ile yapılacak. Ayrıca yeni hat ve otobüs numaraları Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Portalı'ndan (https://ulasim.denizli.bel.tr/) da açıklanacak. Vatandaşlardan herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için ilgili duyuruları önemle takip etmeleri istendi.

Daha hızlı, ekonomik ve konforlu seyahat

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yeni hat ve düzenlemelerle otobüs kullanımını daha cazip hale getirmeyi hedeflediklerini belirterek, toplu ulaşımın başta trafik yoğunluğu ve hava kirliliği önlenmesi olmak üzere ekonomik açıdan da birçok avantajı olduğunu söyledi. Artan nüfus ve yerleşim yerlerine bağlı olarak şehir içi belediye otobüs hatlarında revizeye gittiklerini kaydeden Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: "Bugüne kadar vatandaşlarımızın otobüslerimizde yaptığı seyahatler tek tek analiz edilerek yeni güzergahlar oluşturuldu. Yeni hatlarımız 23 Ağustos 2019 Cuma gününden itibaren devreye girmeye başlayacak. Önceliğimiz hemşehrilerimizin daha hızlı, ekonomik ve konforlu seyahat etmesidir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.