YENİ ŞAFAK YAZARI ZEYBEKCİ’Yİ HEDEFE KOYDU

YENİ ŞAFAK YAZARI ZEYBEKCİ’Yİ HEDEFE KOYDU

Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı İsmail Kılıçarslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci'nin İsrail'le yapılan ticaret konusundaki açıklamalarına tepki gösterdi.

A+A-

İsrail'in Gazze'de Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği katliam devam ederken, Türkiye'nin İsrail'e yaptığı ihracat konusu güncelliği korumayı sürdürüyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci'nin, İzmir'de Marble Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nda gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından sosyal medya hesabından da İsrail ile ticaret ilişkileri değerlendirdiği açıklamasının yankıları devam ediyor.

İzmir'de ziyaret ettiği fuarda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, "Muğla, Denizli ve tüm Türkiye’den yani İsrail’e veya Filistin’e, çünkü bizim Filistin yaptığımız ihracat da İsrail'e ihracat diye görünür, İsrail gümrüklerinden geçer, hassas çalışmaya ihtiyaç olduğuna inanıyorum. İsrail'e yapılan bu uygulamada tamamen yasaklı ürünlerden ziyade belki kayda alma şeklinde, tek tek bakarak kayda alma şeklinde... Çünkü Denizli biliyorsunuz Türkiye’nin en önemli bakır kablo ihracatçısı olan bir şehir. Aynı zamanda İsrail’de çok önemli bağlantıları olan arkadaşlarımız da var. Yani eyvallah İsrail’in Filistin’de Müslümanlara Gazze’de yaptığı soykırımı, katliamı, bebek katliamını nefretle şiddetle kınıyoruz. Eyvallah, ona diyecek hiçbir şey yok. Ama diğer taraftan da ticaretin hiç kimseye zarar vermeyen bölümleriyle ilgili de, çünkü bizim İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke. Yani 6 satıp 1 aldığımız bir ülke. O anlamda daha hassas olmamız gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili de arkadaşlarımızla da çalışıyoruz, ilgili bakanlarımızla. Tekrar gündeme alıp bunu biraz daha dikkatlice hassas bir ayardan geçmesi gerektiğine şahsi olarak inanıyorum. Tabii ki partimizi veyahut da kabinemizi bağlayan bir söz değildir." açıklaması yaptı.

Yeni Şafak Gazetesi Köşe Yazarı İsmail Kılıçarslan, Zeybekci'nin gazetecilere yaptığı açıklamanın videosunu da paylaştığı sosyal medya hebasından "Gazze süreci boyunca bundan daha gerzekçe, bundan daha gerizekalıca bir açıklama duymadım. "Eyvallah" diyor yahu soykırım için. Yuh artık. Yazıklar olsun" ifadelerine yer verdi.

Zeybekci'nin daha sonra tepkiler üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya da yer veren Yeni Şafak Yazarı Kılıçarslan, "Hah. Cumhurbaşkanımızın arkasına saklanma açıklaması da gelmiş. Gerçekten yazıklar olsun. Kendi adıma mahşerde de dünyada da davacısı olacağım bu sözlerin." ifadeleriyle açıklamasının arkasında olduğunu vurgulayan Zeybekci'ye İsrail'e ticaret konusundaki açıklamalarına tepki gösterdi.

ZEYBEKCİ’DEN AYNI TONDA CEVAP

Zeybekci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile isim vermeden Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan'ın sözlerine şu yanıtı verdi:

"Muhatabına gerzek dediğin kadar gerzek, Geri zekalı dediğin kadar kadar geri zekalısın. Her neye layık gördüysen sende en az ona layıksın. 'Aklın ihtişamı, görkemi nezakettir, zerafettir.' Vesselam."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.