Yenicekent turistik destinasyon olacak

Yenicekent turistik destinasyon olacak

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçenin tarihi, kültürel değerleri ile doğal güzelliklerini turizme kazandırılması için başlattıkları çalışmaların Yenicekent’te de devam ettiğini açıkladı

A+A-

Türkiye'nin ilk turfanda sofralık sultaniye çekirdeksiz üzümünü yetiştiren Yenicekent’in, Tripolis Antik Kenti ve sahip olduğu kültürel değerleri ile doğa unsurları bakımından cezbedici özelliklere sahip olduğunu belirten Başkan Şevik, burasının turizmde cazibe merkezi haline getirilmesi için başlatılan çalışmaların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçenin tarihi, kültürel değerleri ile doğal güzelliklerini turizme kazandırılması için başlattıkları çalışmaların Yenicekent’te de devam ettiğini açıkladı. Başkan Şevik, Türkiye’nin ilk turfanda sultaniye çekirdeksiz üzümünü yetiştiren mahalle olarak tanınan ve kuruluşu 5.500 yıl öncesine dayanan Tripolis Antik kentine ev sahipliği yapan Yenicekent’in, tarımda olduğu gibi turizmden de hak ettiği payı olması gerektiğinin bilinciyle 5 yıl hizmet ürettiklerini vurguladı.

TRİPOLİS KAZILARINA DESTEK VERDİK Budan Belediyesi’nin imkanları doğrultusunda Tripolis Antik Kentindeki kazı çalışmalarına destek olduklarını söyleyen Başkan Şevik, “Kültürel mirası korumak, yaşatmak ve geleceğe taşımak benim en temel önceliklerimden biri olduğu için Tripolis arkeolojik kazılara destek verdik. Arkeolojik kazı çalışmalarının ihtiyacı olan, çevre temizliği, hafriyat taşınması gibi destekleyici lojistik ayni destek ihtiyaçlarını karşıladık” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından Tripolis Arkeolojik kazı çalışmalarına önümüzdeki dönem için destek sağlandığını da vurgulayan Başkan Şevik, “Kazı çalışmalarına 50 milyon TL destek sağlayan Bakan Mehmet Nuri Ersoy ile dönemin genel Müdürü Gökhan Yazgı’ya teşekkür ederim. Tripolis,en kısa zamanda eski ihtişamına kavuşacaktır” dedi.

100 YIL ÖNCEKİ TARİHİ İZLER GÜN YÜZÜNE ÇIKTI Buldan Belediyesinin destekleriyle Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Duman liderliğinde Tripolis’in Menderes Ovası’na hakim bir noktadaki işgalci Yunan güçleri tarafında karargah olarak kullanıldığı tespit edilen bölgede arkeolojik kazı çalışması gerçekleştirildi. Milli Mücadele dönemine ait bir siperin varlığına dair önemli bir keşfe imza atıldığını belirten Başkan Şevik, bu keşiflerin Milli Mücadele dönemine ışık tutması açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

EMİR SULTAN TÜRBESİ RESTORASYON PROJESİ HAZIR Yenicekent Mahallesi’ndeki bölgeyi fetheden Selçuklu Komutanlarından birine ait olduğu bilinin Emir Sultan Türbesi’ni turizme kazandırmak için gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Şevik, “Denizli Müze Müdürlüğü’nün kontörlüğünde belediyemizce gerçekleştirilen kazı çalışmalarında 18.yy’a ait 30 adet Müslüman mezarı tespit edildi. Emir Sultan Türbesi’nin çevre düzenlemesi yapıldı. Türbenin rölöve –restitüsyon ve restorasyon projesi hazırlanarak Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na sunuldu” diye konuştu.

KRAL YOLU’NDA ÖNEMLİ MESAFE ALDIK Tarih, Ekoturizm ve kültür turizmi için Yenicekent’in geliştirilebilecek bir destinasyon olduğunun altını çizen Başkan Şevik, “Belediye olarak, ilçe Merkezi’nde gerçekleştirdiğimiz restorasyon ve sokak sağlıklaştırması uygulamalarıyla yok olmaya yüz tutmuş tarihi ve kültürel değerlerimizi ayağa kaldırdık, turizme kazandırdık. Buldan, geçmişi 2 bin yıl öncesine dayanan dokuması, kültür mirası

konak ve sokaklarıyla bölge turizminde adını duyurmuş, turların uğrak noktalarından biri olmuştur. Hedefimiz, turizmi çeşitlendirerek gelen turisti artırmak ve Buldan’ın turizmle büyümesi. Yalnızca Buldan’ın değil bölge turizmine de önemli katkı sağlayacağını inandığımız projelerimizden biri olan Kral Yolu’nu canlandırmak. Bunun için gerçekleştirdiğimiz Tripolis Arkeolojik kazıları, Emir Sultan Türbesi arkeolojik kazıları ile ilçe merkezindeki sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarıyla Hierapolis-Laodikya-Tripolis- Yenicekent –Buldan ve Süleymanlı Yayla Gölü’nü kapsayan Kral Yolu hattında önemli mesafe kat ettik” dedi.

SAĞLIK VE AGRO TURİZME ODAKLANMALIYIZ Tarih ve kültür turizmine alternatif olarak Buldan’ın ekoturizm, agro ve sağlık turizm potansiyelinin de etkin bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Şevik, “İlçemizde doğa turizmine yönelik çalışmalar devam ediyor. Yürüyüş, dağ bisikleti ve bisiklet rotaları belirlenerek doğa ve macera tutkunlarının hizmetine açıldı. Amacımız Buldan-Yenicekent –Tripolis hattında agro ve sağlık turizmine yönelik yatırımlara ağırlık verilmesi. Tripolis Antik Kenti döneminde termal su kaynaklarından tedavi amaçlı yararlanılan Yenicekent Kaplıcalarını değerlendirmek, Türkiye’nin ilk turfanda çekirdeksiz üzümünü yetiştiren bölgede agro turizmine yönelik projeler üretilerek hem kırsal mahallerin kalkınması hem de Kral Yolu’nun canlanmasını hedefliyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.