''Yeniden İmza Toplar,Mücadelemize Devam Ederiz''

''Yeniden İmza Toplar,Mücadelemize Devam Ederiz''

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli eski Milletvekili Av. Salih Erbeyin, kurultay sürecinde gelinen noktayı değerlendirdi.

A+A-

MHP’deki hukuki süreçte son durum hakkında bilgi veren Erbeyin,  Mahkemeye yapılan itiraz reddedilirse yeniden imza toplayacaklarını ve mücadeleye sonuna kadar devam edecekleri mesajı verdi.  Erbeyin, Ankara 3. Asliye Mahkemesi’nin tüzük değişiklikleriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı aleyhine, başvuruda bulunulduğunu kaydetti. YSK’nın henüz yerel mahkeme kararına yapılan itiraz sonuçlanmadan karar verdiğini vurgulayan Erbeyin, MHP Genel Merkezi’nin kendi ilan ettiği 10 Temmuz’da kongre yapılmasından vazgeçtiğini beyan etmesi nedeniyle YSK’nın böyle bir karar aldığını söyledi. Erbeyin, “Bu ayrımı iyi değerlendirmek gerekiyor. YSK, Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu’nun kararını incelemeden, konusu kalmadan red kararı verdi. MHP Genel Merkezi’nin kongre yapmaktan vazgeçmiş olması nedeniyle inceleme yapmaya gerek olmadığına karar verdi” dedi.

“HUKUKİ MÜCADELE BİTMEDİ”

Şu anda süreçte eğer bugünkü itirazlarına olumlu yanıt alırlarsa 10 Temmuz’da seçimli kongre yapılabileceğini kaydeden Erbeyin,  böylece 19 Haziran’daki tüzük değişikliklerinin yürürlüğe girmiş olacağını vurguladı. Ankara 3. Asliye Mahkemesi’nden itiraza ret yanıtı çıkarsa kongre yapılamayacağını belirten Erbeyin, “Beklentiler, ümitler boşa düşmüş olacaktır. Yeniden sil baştan imza toplayıp, yeniden genel merkeze müracaat edip seçimli kongre yapmak için bir süreç başlayacaktır. Henüz hukuki mücadele bitmedi. Ama bitse de biz imza toplayıp yine olağanüstü kongre yapma kararındayız. Elimizde Yargıtay’ca onanmış bir emsal karar var ve bu nedenle hukuki süreç hızlı ilerler. Kasım ayında genel merkezi kongreyi davet etmek gibi bir süreç başlayacaktır” diye konuştu. MESUT GÜLER

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.