Yerel Basın İçin Komisyon Önerisi

Yerel Basın İçin Komisyon Önerisi

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk grubu adına Cumhuriyet Halk Partisi Grup önerisi hakkında konuştu.

A+A-

İYİ Parti Grubu adına söz alan Denizli Milletvekili Yasin Öztürk Meclis kürsüsünden basının özellikle de yerel basının sorunlarını dile getirdi . 

İktidarı, Basın İlan Kurumu üzerinden medyayı yönlendirmekle suçlayan Öztürk ; Basın sadece gazete satarak ayakta kalamaz , ilan ve reklam hayati gelir kalemleridir, bu gelirler de tarafsız ve bağımsız gazeteciliğin teminatıdır dedi . 

Konuşmasının devamında Yasin Öztürk, iktidar, yandaş iş adamlarıyla, oluşturulan havuzlarla, kullanılan kamu kaynaklarıyla kendi pelikan medyasını dizayn ediyor ifadelerini kullandı . 

Basın kontrol altına alınmaya çalışılıyor

İşsiz kalma , kapanma ve hapse atılma gibi korkular ile basın kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Kağıt fiyatları aldı başını gidiyor , baskı , dağıtım , personel giderleri , vergiler hepsi yerel basının sırtında birer yük durumunda oysa ki bilhassa yerel basın Halkın en yakın ve doğru haber kaynağıdır , bu şartlar altında yerel haberciler adeta fedakarca görevini yapmaya çalışıyor , yerel medya siyasetçilerin vatandaş ile arasındaki köprüdür , gelin bu konuda derhal bir komisyon kuralım , yerel basın için yapılabilecekleri ele alalım , sorunları çözme noktasında çalışalım diyerek sözlerini tamamladı . 

Yasin Öztürk’ün kürsüye elinde Denizli Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan ve kendisine sunulan “ Yerel Basın Acil Durum Özet Bilgi Notu “ dosyası ile çıkması ise dikkat çeken bir nokta oldu .

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.