Yerel Medya Kuruluşlarımız Kapanmanın Eşiğinde

Yerel Medya Kuruluşlarımız Kapanmanın Eşiğinde

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Osman Nuri Boyacı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) tarafından hazırlanan “Yerel Basın Acil Durum Özet Bilgi Notu”nu Denizli Milletvekilleri ve İl Başkanlarına sundu.

A+A-

“Yerel Basın Acil Durum Özet Bilgi Notu”nu Ak Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Milletvekili Teoman Sancar, İyi Parti Milletvekili Yasin Öztürk ve Ak Parti İl Başkanı Necip Filiz’e sunan DGC Başkanı Boyacı,  sorunların çözümü konusunda destek istedi.

Yerel Medya Kuruluşlarımız Kapanmanın Eşiğinde

Boyacı, "Ülkemiz için vazgeçilmez bir kamu görevini yerine getiren medya kuruluşlarımız, zor günler yaşamakta; hatta 'hayatiyet sorunu' ile karşı karşıya bulunmaktadır.

Yerel medya kuruluşlarımız kapanmanın eşiğindedir. Üst çatı kuruluşumuz olan TGK tarafından hazırlanan bilgi notunda, resmi ilan alan gazete sayısı, istihdam konusu, Gazetecilik Meslek Yasasının bir an önce hayata geçirilmesi, darbe dönemlerinden kalan maddelerin yeniden düzenlenmesi, basın kartları komisyonunun yapısının değiştirilmesi ve  yerel basından alınan vergi konusunda düzenleme yapılması gibi konular yer almaktadır.

Yerel basının  rahat bir nefes alması için bilgi notunda sıralanan sorunların acilen çözülmesi gerekmektedir.  Ekim ayında başlayacak yeni yasama döneminde   Milletvekillerimizden destek bekliyoruz” dedi.

“Yerel Basın Acil Durum Özet Bilgi Notu”nu  alan   Milletvekilleri de    Boyacı’ya,  yerel basının sorunlarının çözümü konusunda destek olma sözü verdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.