Yerel Tarih Araştırmaları Dersi’ni Buldan’da işlediler

Yerel Tarih Araştırmaları Dersi’ni Buldan’da işlediler

Pamukkale Üniversitesi Toplum ve İnsan Bilimleri Fakültesi Öğrencileri, Yerel Tarih Araştırmaları dersini Buldan’da işledi.

A+A-

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr. Yusuf Kılıç’ın koordinatörlüğündeki öğrenciler, arkeolojik, kentsel ve doğal sit alanlarını bir arada bulunduran nadir yerlerden biri olan Buldan’ın tarihi, kültürel değerlerini yerinde görme imkanı buldu. Öğrencileri Başkan Şevik, ağırladı.

 

Pamukkale Üniversitesi Toplum ve İnsan Bilimleri Fakültesi Öğrencileri Buldan’ı ziyaret etti. Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr. Yusuf Kılıç başkanlığındaki öğrenciler ilk olarak Tripolis Antik Kentini gezerek kazı çalışmaları ve kazı çalışmalarında gün yüzüne çıkartılan yapılar ve eserlerle ilgili bilgi aldı. Tripolis Kazı Başkanı Prof.Dr. Bahadır Duman, Tripolis ve kazı çalışmalarıyla ilgili öğrencilere bilgi verdi.

Ardından Buldan Merkeze gelen öğrenciler, Buldan Belediyesi Düğün Salonu’nda Başkan Mustafa Şevik ile bir araya geldi. Başkan Şevik, öğrencilere Buldan’ın kültürel değerleri ve sokak sağlıklaştırması, restorasyon uygulamalarını anlattı, bilgilendirdi. Başkan Şevik, öğrencilere ilçenin geleneksel el dokumalarından hediye etti, kitaplarını imzaladı.

Ardından öğrenciler, Buldan Belediyesi tarafından yürütülen sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulaması tamamlanan tescilli sokaklarını gezdi. Buldan Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Zeliha Akyol Gülşen eşliğinde ilçenin kültürel değerlerini yerinde görme imkanı bulan öğrenciler eski cezaevi koğuşlarında sergilenen ve ilçenin geleneksel dokumasının dünü ve bugünün yaşatıldığı müzeyi ziyaret etti.

Bünyesinde barındırdığı kuş ve endemik bitki türleri bakımından ilçenin 1.derece doğal sit alanı olan Süleymanlı Yayla Gölü’nü gezerek ilçeden ayrılan öğrenciler, Başkan Şevik ve ekibine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.