Yeşil'e Farkındalık İçin Ağaç Diktiler

Yeşil'e Farkındalık İçin Ağaç Diktiler

Yeşil'e Farkındalık İçin Ağaç Diktiler

A+A-

DSO AB Bilgi Merkezi tarafından, AB İklim Eylem Haftası kapsamında, 18-19 Ekim 2017 tarihlerinde “Birimiz Hepimiz, Hepimiz Yeşil İçin” isimli bir farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Azmi Koçoğlu, DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

 

İklim değişikliği ve çevrenin korunması konusunda farkındalık yaratmak üzere bireysel eylemin önemini vurgulamak ve yerel düzeyde diyalog platformlarını arttırmak amaçlı düzenlenen etkinliğin açılışını DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci yaptı. Keçeci’nin ardından Sayın Mustafa Korucu ve Sayın Ali Değirmenci iklim değişikliği ve AB İklim Haftası üzerine görüşlerini aktardı. Açılışın ardından, protokol üyeleri ve basın mensuplarının katılımı ile okul bahçesine iğde ağacı dikimi gerçekleştirildi.

 

Ağaç dikiminin ertesinde, Bölgesel Çevre Merkezinden (REC Türkiye) Uzman Pınar Akpınar’ın iklim değişikliği hakkında bilgilendirme yaptığı ve öğretmenlerin aktif katılımıyla bu konudaki çözüm önerilerinin tartışıldığı bir çalıştay organize edildi. Çalıştayda, “iklim değişikliği dedir, iklim değişikliğine karşı çözümler nelerdir, derslerde iklim değişikliğini nasıl anlatmalıyız” konularına değinildi ve öğretmenlerin önerileri görüşüldü.

 

Çalıştayın ardından okuldaki öğrencilere iklim değişikliğiyle mücadele konusuna dikkat çeken ve Fransız Büyükelçiliği işbirliği ile sağlanan “Demain/Yarın” isimli belgesel filmin gösterimi yapıldı.

 

Denizli AB Bilgi Merkezinin iklim değişikliğiyle mücadele konusunda farkındalık yaratmak üzerine gerçekleştirdiği etkinlikler, Denizli Sanayi Odası Meclis Salonunda ilin yerel yönetim temsilcilerinin, çevre konusunda aktif sivil toplum kuruluşlarının ve iklim değişikliği sorunuyla ilgili tüm paydaş kuruluşların katıldığı ortak akıl toplantısı ile devam etti. Denizli özelinde iklim değişikliğinin etkilerinin, iklim değişikliğiyle mücadele hususunda çözüm çalışmalarının etraflıca ele alındığı ve oluşturulabilecek potansiyel işbirliklerin ilk adımlarının atıldığı bu yerel diyalog platformuna yine REC Türkiye’den Uzman Pınar Akpınar moderatörlük yaptı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.