"Yeterli Destek Verilmezse Lüks Olacak"

"Yeterli Destek Verilmezse Lüks Olacak"

Denizli Tarım Platformu tarafından düzenli olarak izlenen, aylık üretici-market fiyat aralığı araştırma sonuçları yayınlandı.

A+A-

Yaz aylarının gelmesi, tarla ürünlerinin çıkması ile üretici-market-tüketici fiyat aralığı daraldığı görüldü. Araştırma sonuçları ile değerlendirme de bulunan Başkan İrfan O. Hatipoğlu “Tarla ürünlerinin çıkmasıyla üretici-market aralığı daraldı. Bu tüketicilere kısmi olarak yansıyor. Haziran ayının şampiyonu süt ve süt ürünlerinde. Hem üretici bazında hem de Pazar ve marketlerde fiyat artışı yaşandı” dedi.

Denizli Tarım Platformu’nun yaptığı araştırmaya göre haziran ayında üreticide fiyatı en çok düşen ürün yüzde 38,5 ile domates oldu. Yüzde 25 ile havuç, yüzde 13,2 ile çilek, yüzde 11,8 ile patates, yüzde 4,4 ile kuzu eti, yüzde 1,4 ile dana eti izledi. Başkan Hatipoğlu “Üretici fiyatları düşmesine rağmen, market-üretici farkı 3-4 kat aralığını koruyor. Örneğin üreticide 2 lira 13 kuruş olan marul 6 lira 88 kuruşa, 3 lira olan havuç 9 lira 63 kuruşa markette satılmaktadır. Haziran ayında en fazla fiyat artışı hem üreticide hem de marketlerde süt ve süt ürünlerinde gerçekleşti. Yem fiyatlarının çok artması, elektrik ve mazot zamları fiyat artışının nedenleridir. Üreticiden 7 liraya alınan süt 21-25 Tl aralığında marketlerde satılmaktadır. Peynir ve yoğurtta da durum farklı değildir” açıklamasında bulundu.

Başkan Hatipoğlu “Üreticilere yeterli destek verilmez ve yemde, enerjide indirime gidilmezse yaz aylarında süt ve süt ürünleri tüketmek lüks olacak” uyarısını yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.