Yıldırım Beyazıt Parkı Yenileniyor

Yıldırım Beyazıt Parkı Yenileniyor

Parkın 2000 yılında yapıldığını dikkat çeken Başkan Şevik, yenileme çalışmalarının sonunda parkın eskisinden çok daha kullanışlı, aydınlık ve estetik bir görünüme kavuşacağını belirtti.

A+A-

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Ankara Savaşını kazandıktan sonra İzmir yöresini fethetmek üzere Denizli’ye gelen Timur’un, çadır kurduğu noktalardan biri olan Yeni Mahalledeki Yıldırım Beyazıt Parkı’nda yenileme çalışması başlattı. Parkın 2000 yılında yapıldığını dikkat çeken Başkan Şevik, yenileme çalışmalarının sonunda parkın eskisinden çok daha kullanışlı, aydınlık ve estetik bir görünüme kavuşacağını belirtti.

Buldan Belediyesi’nin ilçe genelindeki parklarda başlattığı yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Yeni Mahalle sınırları içerisinde bulunan Yıldırım Beyazıt Parkı’nda yenileme çalışması başlatıldığını açıklayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Yeni parklarımızla yeşil alan miktarını arttırdığımız gibi her yaştan Buldanlının hoşça vakit geçirebileceği alanlarda oluşturuyoruz. Yenileme çalışmalarımız Yeni Mahallemiz sınırları içerisinde bulunan Yıldırım Beyazıt Parkı’nda devam ediyor. Çalışmalarımız tamamlandığında parkımız eskisinden çok daha kullanışlı, aydınlık ve estetik bir görünüme kavuşacak, hem dinlence hem de eğlence mekanı olacak” dedi.

PARKIN TARİHİ DEĞERİ VAR Başkan Şevik, Yeni Mahalle sınırları içerisinde yapılan Park’ın tarihi bir anlamı olduğunu da belirterek, “Yıldırım Beyazıt Parkımızın olduğu alan, Ankara Savaşı’nı kazandıktan sonra İzmir Yöresini fethetmek üzere Denizli’ye gelen Timur’un çadır kurduğu, konakladığı alanlardan biri olması. Timur, bugün Ahmetli Köprüsü olarak bilinen Büyük Menderes üzerindeki Timurtaş köprüsünden geçerek Buldan’a gelmiş ve burada Yeni Mahalledeki alanda çadırını kurmuş, konaklamıştır. Burası 2000 yılında Yıldırım Beyazıt Parkı olarak Buldan halkının hizmetine açılmıştı. Ankara Savaşı sonrasında Timur’un elinde esir iken Akşehir’de kimi kaynaklara göre intihar ettiği kimi kaynaklara göre hastalanarak vefat ettiği söylenen Osmanlı padişahı Yıldırım Beyazıt’ın adının yaşatıldığı parkımızı yenilerken tarihi geçmişini de göz önünde bulunduracağız. Kıl çadır ile otantik bir görünüme kavuşacak olan parkımızdaki yenileme çalışmaları en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

TÜRK TARİHİNİN EN TALİHSİZ SAVAŞI

Başkan Şevik. Ankara Savaşı’nın Türk tarihinde iki Müslüman devlet arasında yapılan en büyük savaşlardan biri olması nedeniyle çok talihsiz olduğunu vurguladı. Başkan Şevik, “Ankara Savaşı, Anadolu’da uzun mücadeleler sonunda kurulmuş olan Türk birliği bozulmasına neden olmuştur. Devletin fetih hareketi ve bu arada İstanbul’un fethi de yarım yüzyıla yakın bir süre aksamasına, ayrıca sanat, edebiyat bilim alanında gelişmelerin ise batıya kaymasına neden olan Ankara Savaşı bu nedenle Türk tarihi için talihsiz bir savaş olmuştur” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.