Yılın ilk Koordinasyon ToplantısI

Yılın ilk Koordinasyon ToplantısI

İl Koordinasyon Kurulu’nun 2020 yılı I. dönem toplantısı Vali Hasan Karahan başkanlığında gerçekleştirildi.

A+A-

Valilik Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Vali Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Kaymakamlar ve İlçe Belediye Başkanları ile yatırımcı Kuruluşların Bölge ve İl Müdürleri katıldı.

Vali Hasan Karahan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada; “Bu yılın ilk Koordinasyon Toplantısını açıyorum. Hepiniz hoşgeldiniz. İlimizde, 2019 yılında, 20 yatırımcı kuruluşumuzun programında 316 adet proje mevcuttur. Bu projelerden 104 adedi bitirilmiş, 133 adedi ise devam etmektedir. 8 adet proje ihale aşamasında olup, 71 adet projeye ise çeşitli nedenlerle başlanılamamıştır.

Programdaki 316 projenin;

Projelerin, 83’ü DKH sektörü, 31’i eğitim, 88’i tarım, 40’ı ulaştırma, 22’si sağlık, 23’ü Kültür-Turizm, 13’ü enerji sektörü; 7’si imalat, 4’ü madencilik ve 5’i konut sektörüne aittir. İlimiz genelinde 2019 yılıda 1 milyar 706 milyon TL ödeneğin 777 milyon TL’si harcanarak % 32 nakdi; % 48 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantıları İl Yatırım Takip Sistemi (İLYAS) üzerinden yapılmaktadır. Bu sebeple daire amirlerimizce veri girişlerinin Valiliğimiz koordinesinde takibi ve sisteme aktarılması konusunda hassasiyetle çalışılması önemlidir.

Yatırımcı kurum ve kuruluşlarımıza çalışmalarında başarılar dilerim,2020 yılının hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Vali Hasan Karahan’ın konuşmasının ardından ilgili Kurumların Bölge ve İl Müdürleri sunumlarını gerçekleştirerek, yatırımlar hakkında katılımcılara bilgi verdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.