Yola Çıkacaklar Dikkat!.. Canınız Yanmasın

Yola Çıkacaklar Dikkat!.. Canınız Yanmasın

Yola Çıkacaklar Dikkat!.. Canınız Yanmasın

A+A-

Denizli’de Kış Mevsimi süresince trafik güvenliğinin sağlanması, kazaların önlenmesi, vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat edebilmeleri, can ve mal güvenliğinin korunması ve trafik akışının kesintisiz olarak sürdürülebilmesi amacı ile düzenlenen ‘Kış Dönemi İl Trafik Güvenliği Toplantısı’ Vali Hasan Karahan başkanlığında yapıldı.

 

Valilik Makam Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Karahan, Vali Yardımcısı Hakkı Ünal, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü görevlileri, Karayolları 27. Şube Şefi Sait Arıduman, ile diğer ilgili daire müdürleri katıldı.

 

Toplantıda; İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı trafik ekip amirlerince genel ve teknik bilgiler verildi.

 

Toplantıda aşağıdaki kararlar alındı:

 

1.            Karayolu güzergâhlarında olumsuz hava koşullarının oluşması durumunda kapanan yol güzergâhlarına gidecek araçlar yol elverişli hale gelinceye kadar uygun yerlerde (konaklama tesisi, Bölge Trafik Denetleme İstasyon amirlikleri, kamu kurum ve kuruluşlarına ait tesisler v.b) bekletilecektir.

 

2.            Şehir içi ve şehirlerarası karayollarında alternatif güzergahlar önceden belirlenerek kamuoyuna duyurulacak, yağış nedeniyle yol kapanması veya trafik akımının yoğunlaşması gibi hallerde, araçların belirlenen alternatif güzergahlara  yönlendirilmesi  sağlanacaktır.

 

3.            Geçmiş yıllarda kış mevsiminde meydana gelen trafik kazalarının analizleri yapılarak alınması gereken tedbirler ilgili kurumlar tarafından ivedilikle alınacaktır.

 

4.            Yanal rüzgarların oluştuğu yerler, kar sürgünlerin olduğu bölgeler, sıcaklıkların ani düşmesi neticesi oluşan ‘erken ve gizli buzlanma’ bölgeleri ile köprü, menfez, mazgal ve rögarların kapanma olasılığı bulunan yerler tespit edilerek bu noktalarda gerekli tedbirler alınacaktır.

 

5.            Sisli olan veya zincir takılması gereken kesimlere gelmeden önce sürücüler durdurularak yol ve hava şartları hakkında gerekli uyarılar yapılacaktır.

 

6.            Ağır tonajlı araçlardan yola dökülmesi muhtemel eşyalar nedeniyle oluşabilecek kazaların önlenmesi amacıyla branda çektirilmesi sağlanacaktır.

7.            Karayolları üzerindeki dinlenme tesisi yetkilileri ile işbirliği ve koordinasyon sağlanarak, araç sürücülerine; alınan tedbirler, yol ve hava şartları hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

 

8.            Yerleşim yeri dışındaki karayollarında mahsur kalan sürücü ve yolcuların mağduriyet yaşamamaları amacıyla imkanlar dahilinde kamu kurum ve kuruluşlarımıza ait tesislerden faydalanmaları sağlanacaktır.

 

9.            Yoğun kar yağışı, buzlanma, çığ ve heyelan nedeniyle yolun trafiğe kapandığı durumlarda il ve ilçe merkezlerimizde taşıtların karayoluna çıkmaları engellenecektir.

 

10.          Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkındaki Tebliğ kapsamında kış mevsimi süresince (1 Aralık - 1 Nisan tarihleri arasında) yolcu ve eşya taşımacılığı yapan araçlara yönelik KIŞ LASTİĞİ denetimi yapılacaktır. Ticari amaçla yük ve yolcu nakli yapan tüm araçlar ve resmi araçlar ile öğrenci, personel ve işçi taşıyan servis araçlarına kış lastiği taktırılacaktır.

 

11.          Denetim amacıyla durdurulan kamyon, tanker, römork ve yarı römorkların teknik kontrolleri yapılacaktır.(Takoğraf, lastik derinlikleri, ışık donanımı v.b)

 

12.          Trafik yoğunluğu artan yol kesimlerinde gerek görülmesi durumunda trafik akımı normale dönünceye kadar ağır tonajlı araçlar depolama yapmak suretiyle uygun alanlarda bekletilecektir.

 

13.          Özellikle kış ve kötü hava/yol koşullarında trafik yoğunluğunun önlenmesi ve toplu taşımayı özendirmek amacıyla yerel medya organları ile iş birliği sağlanarak, halkımızın toplu taşıma araçlarını kullanmaları teşvik edilecektir.

 

14.          Şehir içi yol güzergahlarında Büyükşehir Belediye ekipleriyle koordine kurularak kar kürüme sonucu kaldırım kenarlarında oluşan kar kümelerinin kaldırılması sağlanacaktır. Ayrıca kaldırım ve yol yüzeyinde oluşacak buzlanmayı engellemek amacıyla tuzlama faaliyetlerinin yapılması sağlanacaktır.

 

15.          Tuzlama ve kürüme işlemleri trafiğin yoğun (pik) saatleri dışında yapılarak, karayolunun ulaşıma hazır hale getirilmesi sağlanacaktır.

 

16.          Şehir içi ve şehirlerarası karayolları üzerindeki yatay ve düşey işaretlemeler kontrol edilerek eksikliklerin giderilmesi sağlanacaktır.

 

17.          Tüm görevliler, kar ve buzlanma ile mücadele çalışmaları esnasında şehir merkezinde Büyükşehir Belediyesi görevlileri ile, şehirlerarası karayollarında ise, Karayolları personeli ile koordineli çalışacaklardır.

 

18.          Şehirlerarası Yolcu Terminallerinde otobüslerin teknik yönden eksikliğin olup, olmadığı (silecekler, ışık donanımı v.b), mevsim şartlarına göre gerekli teçhizatları (Zincir, Takoz, engel işareti, reflektör) bulundurup, bulundurmadıkları kontrol edilecektir. Ayrıca kapanan yol güzergahları hakkında otobüs firması yetkililerine bilgilendirme yapılacaktır.

 

19.          Başta trafik ekipleri olmak üzere tüm ekip araçlarının kışlık bakımları yaptırılacak ve avadanlıkları (zincir, takoz, çekme halatı vb.) tam ve eksiksiz olması sağlanacaktır.

 

20.          Yol kullanıcıları ile personelimizin can güvenliklerinin tehlikeye atılmaması amacıyla olumsuz hava koşullarının yaşandığı durumlarda zorunluluk olmadıkça sabit trafik denetimi yapılmayacak ve araçlar durdurulmayacak, ekip araçları güzergâhta seyir halinde, sürücüler tarafından görülebilecek alanlarda tepe lambaları sürekli yanar vaziyette konuşlandırılacaktır.

 

21.          Yazılı ve görsel basın-yayın organları vasıtasıyla vatandaşlarımızın kış mevsimi süresince bilgilendirilmeleri ve bilinçlendirilmeleri sağlanacaktır.

 

22.          Kış Mevsimi ile ilgili yol kullanıcılarını bilgilendirici broşür dağıtımı yapılacaktır.

 

23.          Olumsuz hava şartlarından etkilenen ve 112 Acil Çağrı Merkezini arayan vatandaşlarımıza gerekli yardım ve kolaylık sağlanacaktır

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.