Yörük Kültürü Gelecek Nesillere Aktarılacak

Yörük Kültürü Gelecek Nesillere Aktarılacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılıp yaşatılmasına katkı sağlamak için 2 Eylül 2018 Pazar günü Cankurtaran Milli Parkı Piknik Alanı’nda Yörük Şöleni yapılıyor.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi etkinliklerine devam ediyor. Özellikle kültürel alanda yapılan etkinlikler ile değerlerin korunmasına da katkı sağlayan Belediye, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılması amacı ile ve yaşatılmasına katkı sağlamak için Denizli Yörükleri Derneği ile beraber Yörük Şöleni organize ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Cankurtaran Milli Parkı Piknik Alanı içinde organize edeceği şölen, mehteran eşliğinde bir kortej ile başlayacak.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterilerinin  de olacağı şölende, vatandaşlara keşkek ve pilav ikramları da yapılacak. Programda halat yarışmaları, koyun taşıma yarışması, çoban köpeği yarışması, kaval eşliğinde koyun ve keçi kırkımının yanında yağlı güreş gösterisi de yapılacak. Hakan Eyiden, Işıl Koç, Hasan Başkaya, Ozan Nihat ve Hüseyin Özdemir’in de sahne alacağı şölen 2 Eylül 2018 Pazar günü saat 10.30’da başlıyor.

 

"Yörük kültürü bizim özümüz"

 

Şölene tüm Denizli halkını davet eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yörük kültürünün kendilerinin özü ve geçmişi olduğunu, değerleri yaşatmanın ve Türk Dünyası’nın birlik ve bütünlüğü için hazırlamış oldukları programa tüm vatandaşları beklediklerini, şölenin özellikle gençle için çok önemli olduğunu ve geçmişlerini öğrenmeleri gerektiğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.