Yörük Kültürü konulu seminer verdi

Yörük Kültürü konulu seminer verdi

Devrim Alkaya: Doç. Dr. Devrim Alkaya Göcek Gürsu Prnaz Yörük Yürüyüşü kapsaminda 1500 m kotunda Gocekici Pirnaz yaylasinda Kirsal Kalkinma ve Yörük Kültürü konulu seminer verdi.

A+A-

Fethiye Göcek'ten yola çıkan yörükler yüzlerce yıldır süren göçü temsilen  bu yıl 20. kez  gerçeklestirdiler. 24- 25 ve 26. donem Mugla milletvekili Prof.Dr.Nurettin Demir öncülüğünde yapilan yörük yürüyüşü 4 gün sürdü. Fethiye Belediyesi'nin lojistik destek verdiği yürüyüş katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı.  

Yörük göçü sadece gündüzleri yürüyüş akşamları kamp eğlenceleri ile kalmadı. Yaylalar bilimsel bir etkinliğe de sahne oldu. Hem yürüyüşe katılanlar hem de mahalle sakinlerinin katıldığı seminer yapıldı. 

Göcek Gürsu Pırnaz Yörük Yürüyüşünde Doç.Dr.Devrim Alkaya  katılımcılara yaklaşık 1500 m kotunda Salaba mevkiinde  Kırsal Kalkınma ve Yörük Kültürü konulu bir sunum yaptı. Kırsal kalkınma olmadan yörük kültürünü devam ettirmenin mümkün olmayacağı bir kez daha vurgulandi.

Seminer sonrası yörük göçü yürüyüşün organizatörü Prof.Dr. Nurettin Demir Devrim Alkaya' ya teşekkür belgesi takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.