Yörüklerden O İfadelere Sert Tepki

Yörüklerden O İfadelere Sert Tepki

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim üyesi Doç.Dr. Necdet Gök’ün Yörüklerle alakalı açıklamasına Denizli Yörükleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Celal Ceylan'dan sert tepki geldi.

A+A-

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü YeniÇağ Anabilim Dalı Yeni Çağ Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Doç.Dr. Necdet Gök’ün medya hesabında Yörükleri "İlim, irfan tanımayan, cahil ve göçebe yörük kafası. Komşunun çayırına çökme, keçisini çalma ve kendi sürüsüne katma fırsatçılık ve zorbalığı "Baskın basanındırı ahlak olarak kabul etme mantığı” paylaşımına sert tepki geldi.

Denizli Yörükleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Celal Ceylan, Doç. Dr. Gök’ün paylaşımıyla Vatanına, Devletine, Bayrağına, Atasına bağlı yörükleri aşağılamakla kalmayarak nefretini ortaya koymuştur. Görevinin gereğini yerine getiren akademisyenleri tenzih ederek diyoruz ki; Bizler unutulmaya yüz tutmuş Yörük-Türkmen kültürümüzü 7'den 70'e herkese yaptığımız çalışmalarla aktarmaya çalışan STK'lardan birisi ve kültür elçileriyiz. Bizler Kah Altayların göğe değen zirvelerini, kah Tanrı Dağları'nın derin vadilerini, kah Kırım'ın uçsuz ,bucaksız bozkırlarını, kah Torosların mor menekşe kokan yaylalarını yurt yapanlarız” dedi.

Yazılı açıklama yaptı

Sosyal medya paylaşımıyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Başkan Ceylan, “ Bizler Devletimize, milli ve manevi değerlerimize her zaman sahip çıkmışızdır. Yeri geldiğinde Vatan müdafasında hiç gözünü kırpmadan düşmanlarımıza karşı canını, kanını seve seve akıtmış ve bu uğurda nice şehit ve gazi olmuş Yörük evlatları vardır. Biz denizdeki balık değil, denizin kendisiyiz. Yörüklerin bir Allah'ı, bir de devleti vardır. Devletine her zaman sahip çıkar, yanında olur. Ama Devletin zor günü olduğunda ayağa kalkar. Yörükler bu devlet benimdir diyenlerdir. Devlet te biziz, millette biziz. Çünkü soyumuz Oğuz Soyuna ve 24 boyuna dayanmaktadır. Ayrı gayrımız yok bizim. Biz Türk'üz, biriz ve beraberiz. Yörüklerden vali, kaymakam, doktor, mühendis, öğretmen her şey çıkar. Sadece bir şey çıkmaz vatan haini. Vatanını da satmaz. Yörük Türk'ün özüdür. Kendisi de Kocacık Yörüklerinden olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ;"Arkadaşlar! Gidip Toros dağlarına bakınız, eğer orada bir tek yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet bizi asla yenemez ." demiştir. Bizler Toroslardaki kara çadırın bekçileriyiz. Yine Atatürk "İnsanlık, eski Mısırlarıyla, Yunanistanlarıyla, Romalarıyla ve bunlar bütün bedii eserleriyle kendi verimleri olan bütün medeniyeti, musikileriyle, şiirleriyle, sanatlarıyla ve bütün eserleri ile gözümün önüne dikseler, dikilseler... benim gözüm, be nim duygum, benim sevgim yine ıssız dağlar başında yanık kavalını üfleyen, yarım çarıklı Türk çobanındadır" diyerek dağların efendileri çobanlarımızı verdiği değeri, kültürümüzü, musikimizi en güzel şekilde anlatmıştır. Yörükler yaşadığı toprakları, doğayı, hayvanları ile koruyan, orayı kendine vatan yapan Türklerdir. Yörükler Türk Milletinin damarı, çimentosudur. Yörükler Türk kültürünün günümüze en saf şekilde ulaşmasını sağlayan Türk'ün yiğit evlatlarıdır. Yörük /Türkmen ülkemizin geleceğinin teminatıdır. Yörükler özgürlüğüne düşkün, yüzü güleç, sözü ilaç olan, başı dik, misafirperverdir. Günümüzde, gelenek göreneklerimizde, hayatımızın her evresinde Yörüklükten gelen davranışları yansıtırız.” dedi.

Aynen iade ediyoruz

Açıklamasında Ceylan, “Doç.Dr. Necdet Gök' Yörükleri aşağılayan, ötekileştiren, nefret söyleminizi aynen size iade ediyoruz. Akademisyen olmakla, "Önce İnsan" olmak farklı şeylerdir. "Önce İnsan" olmayı değil, akademisyen olmayı seçenlerle işimiz olmaz. Biz bize yeteriz. Doç.Dr.Necdet Gök yukarıda belirtilen tarihte sosyal medya hesabından Yörüklerle ilgili yaptığı nefret dolu ifadelerinden dolayı Tüm yörüklerden ivedilikle özür dilemelidir. Yaptığı paylaşımında ileri sürdüğü nefret söylemini şiddetle kınıyoruz. Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'a soruyoruz bu kişi Giresunda da Yörüklerle ilgili bir sempozyumda konuşmacı olarak katılmış mıdır. Eğer katıldıysa Yörüklerle ilgili sunumları nelerdir? Aynı zaman da bu kişinin hem biz yörükleri hakaret etmesi, ayrıştırıcı nefret dolu paylaşımda bulunmasına rağmen daha sonra Giresun'da Yörüklerle sunum yapmaya davet edilmesi ne derece doğrudur. Kendisi hakkında idari ve adli işlem yapılması için girişimlerde bulunulmuş mudur? Ayrıca Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü öğretim görevlisi hakkında herhangi bir inceleme, araştırma, soruşturma yaptırmış mıdır? Konunun TBMM gündemine taşınması için Denizli Milletvekillerimizin de desteklerini bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum