YSK İstanbul Kararını Verdi

YSK İstanbul Kararını Verdi

YSK İstanbul Kararını merakla bekleniyordu. Ak Parti tarafından yapılan seçimin yenilenmesi itirazı bugün karara bağlandı.

A+A-

AKP ve MHP'nin YSK temsilcileri, twitter hesaplarından eş zamanlı yaptıkları açıklamalarda, YSK'nın seçimlerin yenilenme kararı vereceğini söylediler.

AKP ve MHP'nin YSK temsilcileri İstanbul'da seçimlerin yenilenme kararı alındığı ileri sürdüler.

AKP YSK temsilcisi Recep Özel ve MHP YSK temsilcisi Kürşat Türker Ercan, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada seçimlerin yenileneceğini ileri sürdüler

Recep Özel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada seçimlerin iptal edildiğini duyurdu. Özel, mesajında, “İstanbul seçimleri yenileniyor. Hayırlı olsun…” ifadelerini kullandı.

İstanbul İçin Yeni Seçim Ne zaman?

Alınan bilgilere göre İstanbul için yeni seçim tarihi 23 Haziran 2019.

CHP OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

YSK'nın vermiş olduğu bu şok karar sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti MYK'sı ile olağanüstü toplantı kararı aldı. CHP Genel Merkezi'nde şu anda toplantı başlamış durumda. 

 

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin bitmesinden sonra en çok tartışılan il İstanbul oldu. Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı ama AK Parti seçimlerin yenilenmesi için Olağanüstü İtiraz hakkını kullandı. 

Ak Parti'nin son itiraz hamlesinin sonucu bugün YSK Başkanı Sadi Güven'in yapacağı açıklama ile belli olacak. Cuma günü yapılması beklenen açıklama 06 Mayıs 2019'a ertelenmişti.

BİNALİ YILDIRIM: BİR KARAR VERİLMİŞ OLACAK

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, ilk teravih namazının çıkışında yaptığı açıklamasında " yarından itibaren bir karar verilmiş olacak. Başından beri söylediğimiz gibi YSK'nin verdiği karar, beğenelim, beğenmeyelim bağlayıcıdır." şeklinde konuştu.

YSK Kararı açıklanır açıklanmaz haberimizde olacaktır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum