YSK'nın Kritik İstanbul Oylamasında Denizli Detayı

YSK'nın Kritik İstanbul Oylamasında Denizli Detayı

İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi kararından sonra YSK’da oy veren hakimler konuşulmaya başlandı. Hakimlerden birinin ise Denizlili olduğu ortaya çıktı.

A+A-

YSK İstanbul seçimleri düğümünü çözdü. 7’ye karşı 4 oyla İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine ve 23 Haziran’da yeniden seçim yapılması kararını veren YSK'nın verdiği karar tartışma yaratırken medyaya evet ve hayır oyu veren üyelerin isimleri yansıdı.

Alınan bilgilere göre kurul üyelerinden Muharrem Akkaya, Nakiddin Buğday, Erhan Çiftçi, Zeki Yiğit, Faruk Kaymak, İlhan Hanağası ve Refik Eğri seçimin iptal edilmesini istediler. Ret oyu verenlerin ise YSK Başkanı Sadi Güven ile üyeler Yunus Aykın, Kürşat Hamurcu ve Cengiz Topaktaş olduğu ifade edildi.

Aykın Tavaslı

Ret oyu veren isimlerden Yunus Aykın’ın Denizli’nin Tavas ilçesi Garipköylü olduğu ortaya çıktı. Garipköy'de 1964 yılında dünyaya gelen Yunus Aykın, ilkokulu Garipköy'de okudu.

Ortaöğrenimini Isparta Gönen Öğretmen Lisesinde tamamladı. Yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yaptı ve 1987 yılında mezun oldu.

Danıştay'da tetkik hakimi olarak 1990 yılında mesleğine başlayan Aykın. 2014 yılında Danıştay üyeliğine seçildi. Başbakanlık Müşavirliği görevinde de bulunan Yunus Aykın. 25 Temmuz 20i6'da HSYK Genel Kurulunda Danıştay Üyeliğine yeniden. 2 Eylül 2016'da ise Danıştay Genel Kurulu'nda YSK Üyeliğine seçildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.