Yüksel afet bölgelerinde

Yüksel afet bölgelerinde

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Acıpayam ve Kale İlçeleri’ndeki dolu afetine maruz kalan mahallelerinde incelemelerde bulundu.

A+A-

Çiftçilerin yoğun katılım gösterdiği toplantılarda konuşan Milletvekili Yüksel, “Son günlerde ilimize bağlı bazı ilçelerimizin mahallelerinde şiddetli dolu yağışı yaşanmıştır. Son bir kaç gün içerisinde Çal Sakızcılar Mahallesi, Kale Demirciler Mahallesi, Acıpaya Yassıhöyük ve Darıveren Mahallelerindeki ürünler dolu afetine maruz kalmıştır” dedi.

 

Bu bölgelerde yaşanan dolu afetinden en fazla etkilenen ürünlerin başında biber, domates, tütün, mısır, ceviz ve üzüm bağlarının geldiğini ifade eden Yüksel, “Birçok ürün çeşidi ciddi oranda zarara uğramış durumda. Biz de duyar duymaz yaşanan afete kayıtsız kalmayarak afet bölgesine ziyaretler gerçekleştirdik. Sakızcılar’dan başlayan ziyaretlerimiz, Acıpayam Yassıhöyük, Darıveren Mahalleleri ve Kale Demirciler Mahallesi ile devam etti. Bu bölgelerde üretici ve çiftçilerle toplantılar düzenledik. Çiftçilerimizin içinde bulunduğu zor şartları kendilerinden dinleyip arazilerinde incelemelerde bulunduk. Bu incelemeleri gerçekleştirirken, Gıda Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlükleri yetkililerinin sürale hasar tespiti yaptıklarını gözlemledik. Bu manada özveri göstererek görevlerini en iyi şekilde yerine getiren tarım müdürlükleri çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Doğada zaman zaman istenmeyen hadiselerle karşılaşılabileceğine dikkat çeken Yüksel, “Kimsenin ürünlerinin afete uğramasını arzu etmeyiz. Ancak bu gelişmeleri bir yandan doğanın tahrip edilmesi, diğer yandan da Allah’ın bir takdiri olarak yorumlayabiliriz. Bölgede yaşanan dolu afeti, çitfçilerimizin bir yıldır ortaya koyduğu emeklerinin yok olması anlamına geliyor. Yaşanan afetlere karşı duyarsız kalmayacağımızın bilinmesini isterim. Üzerimize düşen ne ise gerekli adımları bir an önce atmaya devam ediyoruz. Çiftçilerimizin emeğinin karşılığını ve alın terinin hakkını alabilmesi konusunda her ne kadar istenmeyen hadiseler yaşansa da üreticilerimiz ile her koşulda birlikte olmaya ve onların zor zamanlarını kolaylaştırma adına paylaşımda bulunmaya ve çözüm üretmeye devam edeceğiz” dedi. 

 

DEVLETİMİZİN İMKANLARINI SEFERBER EDİYORUZ

Son olarak çiftçilere müjdeli haberler veren Yüksel, “Üreticilerimiz ve çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden çektikleri kredilerin ertelenmesi konusunda Bakanlar Kurulu kararı var. Bu kararın takipçisi olacağız. Üreticilerimiz ve çiftçilerimizin bu karardan yararlanması adına adımlar atarak ne gerekiyorsa yapacağız. Ülkemiz ve şehrimizin her neresinde olursa olsun bir vatandaşımız sıkıntı ve zorluk yaşıyorsa devlet olarak her zaman vatandaşımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Devletimizin bütün imkanlarını, esas sahibi olan milletimiz için seferber ediyoruz. Dün böyle oldu. Bundan sonra da bu şekilde olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.