Yüksel: Engelsiz Bir Toplumu Hep Birlikte İnşa Edeceğiz

Yüksel: Engelsiz Bir Toplumu Hep Birlikte İnşa Edeceğiz

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, Dünya engelliler günü nedeniyle mesaj yayınladı. Yüksel; “Devlet ve Millet olarak engelsiz bir Türkiye hayalini gerçeğe dönüştürmek için her türlü adımı atmaya devam edeceğiz” dedi.

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Milletvekili Yüksel, yayınladığı mesajında, yaşamın her alanında etkin ve eşit bir şekilde yer almak, engelli ve engelsiz tüm bireylerin en tabii hakkı olduğunu ifade etti. Milletvekili Yüksel, mesajında şu görüşlerini paylaştı; “Ülke nüfusumuzun önemli bir bölümünü engelli kardeşlerimiz teşkil etmektedir. Bizim temel ölçeğimiz engelli kardeşlerimizin yaşam kalitesini artırmak ve kendi işlerini rahatça görebilmelerine imkân tanıyan kolaylıkları sunmak olmuştur. Bu doğrultuda engellilerimize yönelik birçok hukuki düzenleme ilk defa AK Parti iktidarında hayata geçirilmiştir. AK Parti engelli kardeşlerimizi sınıf ayrımı yapan zihniyetten kurtarmıştır. Milletin herhangi bir ferdiyle eşit haklara sahip olan, engelinden dolayı pozitif ayrıcalıkları olan bir konuma ulaştırmıştır. Bu düzenlemeler bütün vatandaşlarımıza hiçbir ayrım gözetmeksizin nasıl değer verdiğimizin apaçık bir göstergesidir. Bugün ilimizde engelli kimlik kartı alan kişi sayısı 6.502 ye ulaşmıştır. Yine ilimizde toplam 3.739 engelliye evde bakım hizmeti verilmektedir.

Engelli bakımını sağlayan yakınlarına da ayrıca aylık bir asgari ücret tutarında ödeme yapılmaktadır. Ayrıca Denizli de engellilerin yön bulmasını kolaylaştırmak amacıyla hazırlanmış olan navigasyon cihazı niteliğindeki gören göz cihazlarından da 202 kişiye dağıtımı sağlanmıştır. Ayrıca Denizli Göveçlik yolu üzerinde bulunan engellilerimizin yatılı bakımını sağlayacak olan Engelsiz Yaşam Merkezimizin inşaatı yüklenici firma tarafından tamamlanmış ve en yakın sürede açılarak hizmete girecektir. Şu husus asla unutulmamalıdır ki, engel uzuvlarda değildir, esas engel beyinlerdedir.

Gönül gözüyle insanlarımıza bakmak bizi engelsiz bir toplumun inşasına süratle taşıyacağı kaçınılmazdır. AK Parti iktidarı döneminde çıkartılan yasalar ve ortaya konan düzenlemeler sayesinde, engelli kardeşlerimizin yetenekleri ve potansiyelleri doğrultusunda üretken kılınmaları, istihdam edilmeleri ve yüksek yaşama sevinciyle sosyal yaşamın içinde etkin rol almalarının sağlanması vazgeçilmez önceliğimiz olmuştur. Bugüne kadar atılan adımlar sayesinde engelli kardeşlerimizin birçok sorunları, sorun olmaktan çıkmıştır. Hükümet olarak atılan bu düzenlemelere ilave olarak sivil toplum örgütlerimizin de farkındalık oluşturmak adına ortaya koydukları son derece güzel ve verimli kampanyalarda yürütülmektedir. Bunlarda millet olarak takdirle karşılamamız gereken hassas bir tablodur. Bu ve benzeri birçok faaliyet ve projeler bir bir ilimizde hayata geçirilmektedir. Engellilere yönelik toplum bilincinin yükselmesine katkı sağlayan her türlü faaliyetin desteklenmesine ve katkı vermeye devam edeceğimizin bilinmesini isterim.

Bu vesileyle toplumumuzun vazgeçilmez ve ayrılmaz bir parçası olan engelli kardeşlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, engelsiz bir dünya’nın temellerini ülke ve millet olarak yükseltmeye devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.