Yüksel Zarar Gören Bölgelerde İncelemelerde Bulundu

Yüksel Zarar Gören Bölgelerde İncelemelerde Bulundu

Ayağına çizmeleri geçirerek bağlarda incelemelerde bulanan Mehmet Yüksel, doludan zarar gören üzüm çubuklarını bizzat yerinde gördü.

A+A-

Mehmet Yüksel hızır gibi yetişiyor

 

 Esnafın da çiftçinin de yanında.AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, üzüm bağlarını dolaşarak doludan etkilenen yerleri inceledikten sonra çiftçilerden daha detaylı bilgi aldı.

 

Seçmenlerin ayrım gözetmeksizin her sıkıntısına anında koşan ve Denizli’nin ağabeyi olarak bilinen AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel bahar aylarında yaşanan don olayıyla ilgili sıkıntının aşılması ve zararların karşılanması için yoğun çaba harcadı ve Denizli’ye 25 milyon lira kaynak aktarılmasını temin etti. Yüksel önceki gün Honaz, Sarayköy, Buldan Yenicekent, ve Tavas'ta etkili olan Dolu felaketi sonrasında yine çiftçinin yardımına koştu. Dolu’dan zarar gören bağ ve meyve alanlarında incelemelerde bulundu. Çiftçinin zararının bir an önce karşılanacağını belirten Yüksel:"Dolu nedeniyle bölgede birçok alan etkilendi. Ancak biz hemen harekete geçerek TARSİM Bölge Müdürü ile alanları yerinde inceledik ve gereken çalışmayı hemen başlattık. Zararın en hızlı şekilde giderilmesi için gerekeni yapacağız" dedi.

 

Hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yaşanan aşırı yağışlar nedeni ile Denizli merkeze yakın bölgeler Honaz, Sarayköy, Buldan- Yenicekent, ve Tavas'ta etkili olan dolu felaketi sonrasında Ak Parti Denizli milletvekili Mehmet Yüksel felaketin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu.

 

İlk olarak doludan en çok etkilenen Yenicekent’e giden Yüksel, burada yağıştan etkilenen ve zarar gören çiftçilerle bir araya geldi. Yaşanan felaketin yaralarının sarılması için gerekenin yapılacağını belirten Yüksel, "Alışık olmadığımız yağışlarla birlikte dolu felaketi yaşadık. Çiftçilerimize geçmiş olsun diyoruz. Bugün doludan etkilenen Buldan, Yenicekent, bölgesinde TARSİM Manisa Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu ve İl Tarım Müdürü Sezgin Kutlu ve ilçe tarım yetkilileri ile alanları inceledik. Kısa sürede hasar tespitinin yapılması için ve Çiftçimizin bu konuda mağdur olmaması için çalışıyoruz. TARSİM sigorta kapsamı dışında bulunan ve zarar gören çiftçilerimizin de zararının karşılanması için gerekeni yapacağız. Nasıl don mağduru olan üreticilerimizin zararlarının tazminini sağladıysak bu konuyu da inşallah çözüme kavuşturacağız’ dedi.

 

Yüksel sözlerine şöyle devam etti: “Don felaketi sonrasında yaşanan bu dolu felaketi tabi ki meyve bahçeleri ve tarlalarda etkili oldu. Burada oluşan zararların tazmini konusunda çalışacağız. Zararın kısa sürede karşılanması için gereken yapılacak. Çiftçimiz rahat olsun geçmiş dönemlerde yaşanan don felaketi sonrasında zararlar karşılandı. Burada da gereken zararın karşılanması için elimizden geleni yapacağız, Çiftçimiz yalnız değil. Hükümet olarak her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. Daha sonra ayağına çizmeleri geçirerek bağlarda ve bölgede incelemelerde bulanan Yüksel doludan zarar gören üzüm çubuklarını bizzat yerinde gördü.

 

Mehmet Yüksel, ayrıca don olayı konusunda yapılan ödemelerle ilgili bilgiler verdi. Denizli’ye 25 milyon lira gönderildiğini, dondan zarar gören üreticilerin bu yardımları alabilmesi için bizzat müracaat etmeleri gerektiğini ve 5 Haziran Cuma gününün son gün olduğunu hatırlattı. Çiftçilerimizin muhakkak il ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.