Yükselen Bayrak Bir Daha İnmez!

Yükselen Bayrak Bir Daha İnmez!

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av. Mehmet Ali Yılmaz, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’in vefatının 20. yılı münasebeti ile bir anma mesajı yayımladı.

A+A-

Başkan Yılmaz:”Azerbaycan’ın Sovyet Sosyalist Cumuriyetler Birliği’nin (SSCB) dağılmasından ardından 18 Ekim 1991 tarihinde bağımsızlığını resmen ilan ettiğini dile getiren Başkan Yılmaz, Ayaz Muttalibov’un kısa süren cumhurbaşkanlığının ardından, Ebulfez Elçibey 7 Haziran 1992’de bağımsız Azerbaycan Cumhuriyeti’nin ikinci cumhurbaşkanı olduğunu söyledi.

Başkan Yılmaz mesajında, "Elçibey hayatı boyunca, Türk dünyasının birleşmesi ve kardeşliği için mücadele etti. Bu yönde ’Bütün Azerbaycan Yolunda’ isimli bir kitap dahi çıkarmıştı. İki çocuk babası olan Ebulfez Elçibey, 22 Ağustos 2000 tarihinde 62 yaşında hayatını kaybetti. Kendisini rahmetle anıyor, Türk Dünyasına vefatının 20’inci seneyi devriyesinde bir kez daha taziyelerimizi sunuyoruz" dedi.

Değerli Devlet Adamı

Bu vesile ile 1918 yılında kurulan Azerbaycan Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Mehmet Rezulzade’ye, 1991 yılında Cumhurbaşkanı seçilen Ebufeyiz Elçibey’e ve değerli devlet adamı Haydar Aliyev’e Allah'tan rahmet dilerken Türk devletlerinin sonsuza kadar payidar olacağını biliyorum.”Yükselen bayrak bir daha inmez!” hissiyatımız bu meyanda hareket eder ve yaşar.dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.