Yunus Emre Parkı için ilk kepçe vuruldu

Yunus Emre Parkı için ilk kepçe vuruldu

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in yeşil alan ve park projeleri arasında yer alan Yunus Emre Parkı için ilk kepçe vuruldu.

A+A-

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Şevik, bu parkın Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’nin sevgi ve hoşgörü felsefesinin yaşatılacağı bir park olacağını vurguladı.

Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Veli Tokdemir ile Fen İşleri Müdürü Adil Cabaroğlu ile birlikte Adanan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan alanda yapımına başlanan Yunus Emre Parkı çalışmalarını inceledi.

Bir vaadini daha yerine getiriyor olmanın gurunu yaşadıklarını belirten Başkan Şevik, “Adnan Menderes Bulvarı üzerinde TARİŞ karşısında bulunan geniş alana Park yapıyoruz. Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’nin adını vereceğimiz park, şairimizin adına ve hoşgörü felsefesine yakışır bir park olacak. Otantik kıl çadırın yanı sıra engelsiz çocuk oyun alanı, Yunus Emre köşesi ve fitness aletlerinin yer alacağı Parkımızda, çocuklarımız oyun konsollarında oyunlar oynarken, anne ve babaları ile gençlerimiz, egzersiz aletlerinde spor yapabilecek. Yaşlılarımız gün içinde burada dinlenme ve sohbet etme imkanı bulabilecek. En önemlisi ise engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun tasarlanmış olmasıdır" dedi.

İlk kepçenin bulunduğu Yunus Emre Parkı’nı kısa sürede tamamlayarak Buldanlıların hizmetine sunmayı planladıklarını açıklayan Başkan Şevik, “Parkımız şimdiden ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.