Yurtseven Aday Adaylığnı DGC'de de Açıkladı

Yurtseven Aday Adaylığnı DGC'de de Açıkladı

Ömer Yurtseven niçin aday adayı olmuştur ve seçilmesi halinde nasıl bir milletvekili olacaktır sorularının yanıtını vermek istiyorum…

A+A-

CHP Denizli Milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvurumu yaptıktan sonra yıllarını gazeteciliğe adamış bir basın emekçisi olarak ilk sivil toplum kuruluşu ziyaretimi Gazeteciler Cemiyeti’ne yapmanın benim için duygu yüklü bir anlam taşıdığını ifade ediyor, Ülkemizde ‘’Özgür Medya’’ya hasret kaldığımızı özellikle dile getirmek istiyorum.

CHP’de 5 yıllık süreyi kapsayan örgüt yöneticiliği ve başkanlık görevimden ayrılırken ‘’ Bu yolculuk, halk  iktidarı için Denizli’den bir kanat çırpış , 2015 hedefine uzanış ve her aşaması kararlı bir yürüyüştür’’ demiştim.

Şimdi bu yürüyüşün 2.aşamasındayım.29 Mart tarihinde yapılacak önseçimden sonra inanıyorum ki Milletvekili adayı olarak 3.yürüyüşümüzün de startını vermiş olacağım.

 

Ömer Yurtseven niçin aday adayı olmuştur ve seçilmesi halinde nasıl bir milletvekili olacaktır sorularının yanıtını vermek istiyorum…

‘’CHP’nin yeni yüzü’’ , ‘’Halkın sözcüsü’’ ve ‘’Denizli’ye hizmet sözü’’ sloganlarıyla yola çıktım.Denizli’nin ve Türkiye’nin özlem duyduğu idealist bir milletvekili olmayı ilke edindim.Halkıyla ağlayan,halkıyla gülen,Atatürk ilkeleri doğrultusunda yürüyen,Cumhuriyet ve hürriyet kavgasının peşinde koşan bir milletvekili olmayı and içtim.

Cumhuriyet’in hafızasını sıfırlamaya çalışan siyasi şeytanlarla mücadele etmek için aday aday olduğumu ifade ediyorum.Sultan mahvettin ile vezir abuzittin anlayışını yerle bir etmek için yola çıktığımı vurguluyorum. Halkımızı kahreden düzene başkaldırmak,siyasi ve ahlaki değerleri kirli emeller uğruna pisleten bu sistemi çökertmek amacıyla yüreğimi ortaya koyduğumu dile getiriyorum.

 

Partililerimize ve halkımıza altını çizerek mesaj vermek isterim ki,ben sıradan,seçildikten sonra sıradanlaşan bir milletvekili olmayacağım. Farklı  ve çalışmalarıyla farkındalık yaratan halkın bir milletvekili olacağım.Bunun için gerekirse meclis kürsüsünü titreten, diğer milletvekillerinin beyninde ve vicdanında insanlık adına ifadesini bulan eylemlerden çekinmeyeceğim.

 

 

 

Yasama görevini yaparken başta yeni Anayasa olmak üzere Türkiye’de yaşamın her alanındaki çarpıklıkları giderecek yasa tekliflerini hazırlayıp yüce meclis’te yasalaşması için mücadele vermek öncelikli görevimdir.Halkımıza ve hayata dair tüm sorunlar için Demokrasi, hukuk,insan hakları ve eşitlik çerçevesinde meclis iç denetim mekanizmasının çalıştırılmasının öncülerinden biri olmak olmazsa olmazımdır . ’’Önce cüzdan değil,önce vatan’’ anlayışının ödünsüz mücadelesini vermek temel ilkemdir.

Meclis’te ‘’Vatan’’ derken, Denizli’de ‘’Önce insan ve onurlu bir yaşam’’ demek ve gereklerini yerine getirmek soyadımda anlamını bulan Yurtseven’in bir yurtseverliği olacaktır. Milletvekili olarak alacağım her nefeste ve Meclis’te yankılanacak her sesimde Denizli ve Türkiye insanı olacaktır.

Bunun için söz veriyorum…

Nerede bir garip varsa çaresizlik varsa adres Ömer Yurtseven’dir.

Nerede bir adaletsizlik,hırsızlık,arsızlık ve yolsuzluk varsa üzerine gidecek olan Ömer Yurtseven’dir.

Esnafın derdinde,köylünün çaresizliğinde,memurların ve emekçilerin kederinde, emekli,engelli, dul ve yetimin feryadında,sanayici ve işadamlarının isyanında çözümün adresi yine Ömer Yurtseven olacaktır.

Aday adaylığı çalışmalarında, Ömer Yurtseven’in hem parti tabanında hem de halk arasında büyük karşılığının olduğunu gözlemledim.Bugüne kadar partimize oy vermemiş bazı önemli kesimlerin iyi bir sıralamada yer almam halinde ilk kez CHP’ye oy vereceklerini belirtmeleri benim için ayrı bir umut ve moral kaynağı olmuştur.Bu yüzden Denizli siyasetinde Ömer Yurtseven ile yeni bir dönem başlayacağını şimdiden müjdelemek istiyorum.

Unutmayalım ki, Türkiye’de yaşam biçiminin rotasını siyaset kurumu belirliyor.Bu yüzden milletvekillerini belirlerken ve iktidara taşıyacağımız siyasi partiyi seçerken doğru tercihler yapmamız gerekiyor. Çünkü, tercihlerimiz bu kez sadece bizleri değil,ülkemizin geleceğini ve bizden sonraki kuşakların da kaderini belirleyecek.

Denizlimizin ve Türkiyemizin 8 haziran sabahı yeni bir güne uyanmasını, insanların huzur ve mutluluk içinde yaşayacağı aydınlık günlere kavuşmasını gönülden temenni ediyorum. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.