Yusuf Garip: "Yaşananlar Hukukun Katlidir."

Yusuf Garip: "Yaşananlar Hukukun Katlidir."

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, Çağlayan Adliyesinde yaşananların hukukun katledilmesi olduğunu söyledi.

A+A-

HUKUKUN KATLİ

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, Çağlayan Adliyesinde yaşananların hukukun katledilmesi olduğunu söyledi.

 

Adliyelerde güvenlik zafiyeti olduğunu belirten Av. Garip, “Terör örgütü üyeleri, ellerini kollarını sallayarak, Avrupa’nın en büyük Adliyesi, Çağlayan Adliyesi’ne girmiş, Savcı Kiraz’ın makamına kadar giderek, Kiraz’ı rehin almışlardır. Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan güvenlik zafiyeti, geçtiğimiz yıllarda Danıştay saldırısında da yaşanmıştı. O dönemde de AKP hükümeti, güvenlik önlemlerinin artırılacağını, bir daha böyle terör olaylarına yer verilmemesi için her türlü tedbirin alınacağını söylemişti. Ancak, dün yaşanan olay, geçen yıllara rağmen hiçbir önlem alınmadığını, Adliyelerde çalışan kamu görevlilerinin tabir-i caizse Allah’a emanet bir şekilde görevlerini yere getirmeye çalıştıklarının ispatıdır. “Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçiyoruz” diyen siyasi iktidar, kendi üstünler hukukunu kurmuştur. AKP, iktidarı boyunca birçok hukuksuzluğa göz yummuştur. Mahkeme kararları tanınmamıştır. Siyasi iktidarın yaptığı hukuksuzluklar, ülkemizde hukuk elden gidiyor endişesi yaratmış, bu sebepten herkes kendi hukukunu aramaya başlamıştır” dedi.

 

“KRİZİ YÖNETEMEDİLER”

 

İktidarın yaşanan krizi yönetemediğini ifade eden Garip, “ Cumhuriyet ile yönetilen ülkemiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlık sistemi sevdasıyla kaosa sürüklenmektedir. Bu yolda terör örgütü ile masaya oturup, ihanet sürecini başlatmaktan geri durmayarak, terör örgütünü meşrulaştırmaya çalışmıştır. Siyasi iktidardan aldıkları çözüm süreci destek ile kendilerinde “Adliye’ye girme” hakkı gören terör örgütü üyeleri Savcı Kiraz’ı şehit etmişlerdir.Adliyelerdeki güvenlik zafiyetinin çözüme kavuşturulamadığı gibi, dün yaşanan krizin de Hükümet yetkilileri tarafından yönetilemediği ayan beyan ortadadır. Ülkemizde adaletin ve hukukun sağlanabilmesi için daha kaç Savcımız, kaç kamu görevlimiz şehit edilmelidir? Dün yaşanan olay sadece bir savcının öldürülmesi değil, hukukun katledilmesidir. Tarihimize bir kara leke olarak düşmüştür. Siyasi iktidarın terör örgütüne verdiği tavizler neticesinde, bu terör saldırısı yaşanmıştır.Terörü lanetliyoruz. Yaşanan krizi yönetemeyen iktidar sahiplerini bu sorumluluğun gereğini yerine getirerek, istifa etmeye davet ediyoruz. Terör örgütü mensuplarınca rehin alınması sonucu Şehit olan Savcımız Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, adalet camiasına ve tüm Türk Milleti’ne başsağlığı diliyoruz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.