Yusufiyeliler Hasret Giderdi

Yusufiyeliler Hasret Giderdi

Tavas’ta “Türkçülük günü Birlik, Beraberlik ve Dayanışma” toplantısı 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi

A+A-

İyi Parti GİK üyesi Veli Çıtışlı tarafından organize edilen ve Tavas’da  5-6 Mayıs tarihlerinde yapılan “Türkçülük günü Birlik, Beraberlik ve Dayanışma” toplantısına Türkiye çapında 150 civarında Yusufiyeli  Ülkücü katıldı. Siyaset ile alakalı bir konuşmanın yapılmadığı toplantıya katılanlar senelerin hasretini giderirlerken, Türkçülük bayramını kutlamış oldular. Yusufiyeliler, gelecek sene buluşma sözü verip ayrıldılar.

Denizli birkaç yıldır, yaşamlarının en güzel senelerini cezaevlerinde geçiren, değişik işkenceler gören Yusufiyeli ülkücüleri ağırlıyor. Veli Çıtışlı’nın organizasyonunda “5 Mayıs Türkçülük Günü” toplantısı bu sene de görkemli geçti.  Her sene Mayıs ayının ilk haftasındaki yapılan “Türkçülük Bayramı” sebebi ile Veli Çıtışlı’nın gelenekselleştirdiği “Yusufiyeliler Buluşması” bu sene de 5-6 Mayıs tarihlerinde Veli Çıtışlı’nın Tavas’daki taş evinde yapıldı.



KİTABINI İMZALADI

Kutlamalar için Taş evin büyük bahçesine ve çiftlik çevresine Türk Bayrakları asıldı. Dev Türk Bayrağı altında kurulan demir dövme atölyesinde Ülkücüler demir dövüp geleneği yerine getirdi.  Kurulan aş kazanlarında kutlamalar süresince Çorba, etli yemek ve Pilav verildi. Tavas Zeybek ekibi Zeybek oyunları gösterisini sunarken, Ozan Niyaz şarkıları ile herkese güzel anlar yaşattı. Ayrıca Recep Küçükişsiz’de “Avrupalı Ülkücülerin Çilesi” adındaki kitabını arkadaşları için imzaladı

İsimleri değişik nedenlerden ön plana çıkan ve efsane gibi konuşulan Yusuf Ziya Doğan, İsa Armağan,  Avrupadaki Ülkücülerin Çilesi kitabının yazarı ve aynı zamanda Ahdi Vefa dergisinin kurucusu olan Recep Küçükissiz, Adnan Akdağ, Yıldırım Şekercioğlu, Uğur Coşkun, Nurettin Işık, Osman Canyılmaz, Tayfun Cirit, Av. Osman Başer, Mahmut Yaraş, İlimizden Musa İz, Arif Karakurt, Roşirevan Çekiç gibi Ülkücülerin de katılımda bulunduğu Yusufiyeliler, senelerin getirmiş olduğu hasreti bir arada bulunarak giderdi. Toplantıda siyaset konuşulmadı. Yusufiyelilerin sohbetleri Cezaevi günleri ve sonrasındaki gelişmelerden oluştu. En önemlisi seneler  sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşamış oldular. Geçmiş senelerde olduğu gibi “Kürşad” marşını hep bir ağızdan söyleyen Yusufiyeliler, seneye buluşmak üzere  de sözleştiler. 



GURUR VERİCİ

Senelerce Cezaevlerinde yatan Ülkücüleri, seneler sonra bir araya getirmenin ve buluşturmanın mutluluğunu yaşayan Veli Çıtışlı, Denizlili ülküdaşların önerisi ile birkaç seneden beri Mayıs ayının ilk haftasında böyle bir kutlama yapmaya karar verdiklerini ve devam ettiklerini,  senelerini Ülkücü davaya adayan, gençliklerinin en verimli yıllarını cezaevinde geçiren Taşmedreseli yada Yusufiyeli dediğimiz ağabeyleri, kardeşleri bir araya getirmenin kendisi için onur verici olduğunu, büyük mutluluk duyduğunu, bu geleneğin bozulmayıp senelerce sürmesini istediğini ifade etti.

Aksaçlıların buluşmasına İyi Parti Milletvekili aday adayları Yasin Öztürk ile Mehmet Ali Uzakgider’de katılımda bulundular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.