Yüz Yüze Eğitim için Flaş Karar! Hangi Okullar Açılacak?

Yüz Yüze Eğitim için Flaş Karar! Hangi Okullar Açılacak?

Merakla beklenen kabine toplantısı sona erdi... Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararları açıkladı. İşte detaylar...

A+A-

Son dakika alınan bilgilere göre 8 ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime başlıyor.

Bazı illerde sokağa çıkma yasağı pazar günleri devam edecek.

Akşam 21.00'den sonra sokağa çıkmasa yasağı devam edecek.

Kafe  ve lokantalar sabah 7 akşam 7 yüzde 50 kapasite ile çalışacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın normalleşme adımları ile alakalı açıklamaları şöyle:

* Sağlık Bakanlığımız ve onun bünyesinde faaliyet gösteren bilim kurulu 100.000 nüfusa düşen vaka sayısı başta olmak üzere çeşitli kriterlere göre illerimizi sınıflandırdı.

* Bu değerlendirme ile göre de 81 vilayetimiz düşük riskli mavi orta riskli sarı yüksek riskli turuncu ve çok yüksek riskli kırmızı olarak renkleri ayrıldı. Her hafta risk durumuna göre illerimizin renkleri yeniden tespit edilecek.

* Ayrıca her iki haftada bir de normalleşme uygulaması güncellenecek Valiliklerimiz başkanlığındaki il hıfzısıhha saha kurullarımız bu güncellemeye göre uygulamayı gözden geçirecek ve yeni düzenlemelere gidecektir.

* Tedbirlerin sıkılaştırılması veya gevşetilmesi kararı salgının her bir ilimizdeki iyileşme veya kötüleşme durumuna göre verilecek vatandaşlarımız günlük hayatlarının her anında temizlik maske ve mesafe bir özet dediğimiz salgın tedbirlerine ne kadar bir hayat ederlerse illerinin normalleşmeye o kadar hızlı geçipmesini sağlayacaklar.

* Aksi durumda yani salgın artış eğilimine girdiği yerlerde kısıtlamalar tekrar genişleyebilir. Bir başka ifadeyle her ilimiz salgın tedbirlerinin orada ne düzeyinde uygulanacağını kendisi belirleyecek.

* Bugünkü kabine toplantımızda Normalleşme adımlarının prensipte nasıl atılacağı hususunu kapsamlı şekilde görüştük buna göre hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.

* Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 5.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması ise sürecek..

* Restoran lokanta kafeterya tatlıcı pastane kıraathane çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında %50 kapasiteyle sürdürebileceklerdir.

* Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler düşük ve orta riskli illerimizde sabah 09:00 ile akşam 19:00 arasında faaliyet gösterebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.