Zaferi Gönül Gözüyle Gören Denizli Halkı

Zaferi Gönül Gözüyle Gören Denizli Halkı

İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce 15 Mayıs Milli Mücadele Günü dolayısıyla bir basın açıklamasında bulundu.

A+A-

Gökce mesajında "İçinde bulunduğumuz bu zorlu günlerde Türk'e düşmanlık edenlerle Ahmet Hulusi Efendi'nin inanç ve kararlılığı ile mücadele etmeliyiz" dedi.

Azimle Mücadele

Gökce yaptığı açıklamada "Denizli için en önemli günlerden biri olan 15 Mayıs Milli Mücadele Günü’nü, bu sene Cuma günü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Ulusça kenetlenildiği o günlerde, 15 Mayıs 1919 günü İzmir’in işgalinden yalnızca 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin önderliğinde Denizli halkı milis kuvvetlere katılmaya başlamıştır. Yaşanılan onca sıkıntıya karşın, zaferi gönül gözüyle gören Denizli halkının feraseti ve kararlılığı Ahmet Hulusi Efendi’de vücut bulmuş, işgalci güçlerle azimle mücadele edilmiştir. Bu başkaldırı sonunda Zafer, mutlaktır. Ezelden hür yaşamış olan Türk milleti, ebeden de hür olmanın mücadelesini vereceğini 1919’da tüm dünyaya tekraren göstermiştir. Ne demişti Ahmet Hulusi Efendi fetvasında; “Silahımız olmayabilir. Topsuz, tüfeksiz olarak, sapan taşları ile düşmanın karşısına çıkacağız” İnşallah, içinde bulunduğumuz bu zorlu günlerde Türk’e düşmanlık eden, içerdeki ve dışarıdaki tüm gayr-i Türk unsurlarla hepimiz birer Ahmet Hulusi Efendi kararlılığıyla mücadele edebiliriz" diyerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.