Zayıflamanın En Kolay 11 Yolu

Zayıflamanın En Kolay 11 Yolu

Enerjinizi artıracak kilonuzu azaltacak 11 besin, Yeterli miktarda protein kas kaybını engeller, metabolizmayı harekete geçirir ve tok tutar. Aynı zamanda hem enerjik hissetmenize hem de kilo vermenize yardımcı olur! İşte o besinler.

A+A-

Yumurta: Protein miktarı : Her yumurtada 6 gram. Nasıl hazırlarsanız hazırlayın, yumurtalar kaslar için çok yararlıdır.

 

Organik peynir: Protein miktarı: Her 200 gramda yaklaşık 9 gram.Organik keçi veya koyun sütüyle yapılmış lor peyniri, ricotta gibi hafif peynir türlerini tercih edin. Bunların da tam yağlı versiyonlarını tüketin. Tam yağlı süt-peynir hem sizi tok tutar hem de yarım yağlı-yağsız olanlara göre çok daha besleyicidir.

 

Avokado: Protein miktarı: Her avokadoda yaklaşık 4 gram. Bu meyvedeki protein gerekli 9 amino asidi ve kalbe yararlı omega-3 yağ asidi içerir.

 

Yoğurt: Protein miktarı : Her litresinde yaklaşık 9 gram. Tam yağlı tüketin, ancak meyveli olanlardan kaçının.

 

Ceviz: Protein miktarı : Her 30 gramında yaklaşık 5 gram. Bir avuç dolusu ceviz veya badem harika bir atıştırmalıktır. Ayrıca yoğurda veya salataya da karıştırabilirsiniz.

 

Siyah fasulye: Protein miktarı : Her 100 gramda yaklaşık 7 gram. Yanında pirinç veya kinoa yiyerek tamamıyla proteinden oluşan bir öğün hazırlayabilirsiniz.

 

Ispanak: Protein miktarı : Her 200 gramında yaklaşık 5 gram. Yeşil sebzeler arasında, en iyi protein kaynaklarından biri ıspanaktır. Salata şeklinde de tüketebilirsiniz.

 

Kuşkonmaz: Protein miktarı : Her 200 gramda yaklaşık 4 gram. Bu lezzetli sebze tam bir besin deposudur. Buharda veya ızgarada pişmiş olarak yiyebilirsiniz, veya salatalarınıza katabilirsiniz. Mevsimi geçmeden bol bol tüketin.

 

Tohumlar: Protein miktarı : Her 200 gramda yaklaşık 5-9 gram bu tahıl benzeri tohum ürünleri (kinoa, amaranth ve karabuğday gibi) normal tahıllardan çok daha fazla protein içerir.

 

Kenevir Tohumu: Protein miktarı : 30 gramda 10 gram. Çorba ve salatalar için mükemmel olan bu tohumlar gerekli 9 amino asitten 8 tanesini içerir. 3 çorba kaşığı kenevir tohumu içerdiği 10 g proteinle en zengin bitkisel protein kaynaklarından biridir.

 

Balık: Protein miktarı : Her 100 gramında yaklaşık 28 gram. Balık en sağlıklı hayvansal protein kaynaklarından biri olmakla beraber yetiştirme değil, denizden olması çok önemlidir. Cıva içeren ton balığı gibi büyük balıkları ayda sadece bir iki kereden fazla tüketmeyin. Sardalya gibi küçük balıkları haftada 3 – 5 kez yiyebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.