Zeybekcı,Bahçeli'nin Tunceli'ye Gidişine Ne Dedi?

Zeybekcı,Bahçeli'nin Tunceli'ye Gidişine Ne Dedi?

Zeybekci, "Bu ülkenin vatandaşları, siyasetçileri hiçbir noktaya gidememe endişesi taşımamalıdır. Ben Devlet Bahçeli'nin Tunceli'ye gitmesini pozitif bir gelişme olarak görüyorum" dedi. Zeybekci, petrol fiyatlarındaki düşüşün cari açık ve enflasyona yansı

A+A-

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli'ye gitmesinden memnun olduğunu söyledi. Zeybekci, "Bu ülkenin vatandaşları, siyasetçileri hiçbir noktaya gidememe endişesi taşımamalıdır. Ben Devlet Bahçeli'nin Tunceli'ye gitmesini pozitif bir gelişme olarak görüyorum" dedi. Zeybekci, petrol fiyatlarındaki düşüşün cari açık ve enflasyona yansımasının ocak ayından itibaren gerçekleşeceğini söyledi. 


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli İhracatçılar Birliği ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 'Her Firmaya Bir Proje Uzmanı Proje Bilgilendirme ve Proje Hazırlama Eğitimi Sertifika Töreni'ne katıldı. Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) binasında yapılan törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yanı sıra, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar ve Mehmet Yüksel, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, ilçe belediye başkanları ve sertifika alacak proje uzmanları katıldı. Zeybekci, tören sonunda bir aylık eğitimi tamamlayan 91 kişiye sertifika, projeye destek veren kurum temsilcilerine de plaket verdi.


"ÖNCE EKONOMİK ORTAK OLALIM, SONRA MÜTTEFİK OLURUZ"


Törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de ihracatın ithalatı karşılama oranının hızla yükseldiğini, rakamın yüzde 68'lere geldiğini belirten Bakan Zeybekci, gelecek bu oranın yüzde 70'i bulacağını söyledi. AB ülkeleri ile Gümrük Birliği Anlaşması'ndan Türkiye'nin olumsuz etkilendiği bölümlerin düzenlenmesi için görüşmeleri sürdürdüklerini aktaran Bakan Zeybekci, ekonomik ortaklık olmadan müttefik ve stratejik ortaklık kavramlarının anlamı olmadığını belirtti. Zeybekci, "Türkiye bugün 500 milyar dolara yaklaşan dış ticaret hacmi ile bütün dünya ile olan ilişkilerinde eğer ekonomik ortaklık ilişkisinin üzerine oturmayan bir ilişki değilse bunu sürdürülemez olarak görüyor. Sağlıklı bir ilişki olarak görmüyoruz. Önce ekonomik ortak olalım, sonra müttefik oluruz zaten. Sadece müttefik olalım stratejik işbirliğimiz olsun ekonomik ortak olmayalım. O bizim işimiz değil. Artık Türkiye'nin böyle şeylerde pek işi olmuyor. Artık Türkiye birilerinin belirlediği oyun kurallarıyla oynayan bir ülke değil. Türkiye artık ithalat ve ihracatlarla ilgili rejimlerini belirlerken menfaatlerini maksimum seviyeye ulaştırmak için hareket ediyor" diye konuştu.


"ETKİSİ OCAKTAN İTİBAREN GÖRÜLÜR"


DENİB'te törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Zeybekci, petrol fiyatlarındaki düşüşü değerlendirdi. Petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye ekonomisini olumlu etkileyeceğini belirten Zeybekci, "Petrol fiyatlarında dünden itibaren bir düşüş başladı. Hem benzin, hem de dizelde düşüşler oldu. Artık 5 TL'lik seviyeden kurşunsuz benzinde 4.40'lık seviyelere gelindi. Mazotta 3.90 seviyelerine gelindi. Bu rakam 5'lerden aşağı geldi. Dünyadaki petrol fiyatlarının henüz doğalgaza yansımasını görmedik. Petrol fiyatlarındaki düşüşün doğalgaza yansıması dünyada 6 aylık bir sürede gerçekleşiyor" dedi.


Petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisinin Ocak ayından itibaren görüleceğini ifade eden Zeybekci, "Petrol fiyatlarının aşağı gitmesinin bizim cari açığımıza ve enflasyonumuza etkisi Ocak ayından itibaren gerçekleşecek. Ben petrol fiyatlarının 117 dolardan 70 dolar seviyesine gelmesini Türkiye için son derece önemli buluyorum. Her yüzde 10'luk aşağı gidiş ülkemizde yaklaşık 5 milyar dolarlık bir avantaj sağlıyor. Yüzde 30 dolayında iyileşme 15 milyar dolarlık iyileşme sağlıyor. Ekonomiye 30 milyar dolar pozitif etki yapması demektir. Bu yaşanılanlar cari açığımızda, büyümemizde, istihdamda olumlu katkıları olacaktır. Genel ekonomide, makro ekonomide ocak ayından itibaren hissetmeye başlayacağız. Bundan sonra petrol fiyatlarında düşüş beklenmeyeceğini tahmin ediyorum. Ama bundan sonra yukarı yönlü hareketlerde de petrol fiyatları zorlanacaktır. Bu seviyelerde biraz kalacaktır" dedi.


"BAHÇELİ'NİN TUNCELİ'YE GİTMESİNDEN SON DERECE MEMNUN OLDUM"


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretini de değerlendiren Zeybekci, Tunceli'de yaşananlardan dolayı devletin özür dilediğini belirterek, "Dersim ülkemizin bir gerçeği. Dersim'le ilgili vatandaşların haksız yere zulme uğramasından, masum insanların sebebi ne olursa olsun cezalandırmak amacıyla öldürülmesinden dolayı devletimiz özrünü diledi. Bu olaydan ibret alınmalıdır. Ülkemizde ana şemsiyemiz var. İnanç ya da kültürel farklılıklarımız ne olursa olsun aynı bayrağın, aynı vatanın, aynı devletin ve aynı milletin mensubuyuz. Bu ana şemsiyenin yırtılmaması, kırılmaması, delinmemesi gerekir. Herkesin bu şemsiyeyi hissetmesi çok önemli. Devlet Bahçeli'nin Tunceli'ye gitmesinden dolayı son derece memnun oldum. Bu ülkenin vatandaşları, siyasetçileri hiçbir noktaya gidememe endişesi taşımamalıdır. Devlet Bahçeli'nin Tunceli'ye gitmesini pozitif bir gelişme olarak görüyorum. Orada yaşanan olumsuzlukların atılan bu güzel adımı gölgelememesi gerekir. Tunceli bir vatan parçasıdır. Tarihte ismi başka olsa da Tunceli ülkemin en güzel illerinden birisidir. MHP de CHP de herkes oraya gitmeli. Herkes ülkenin her yerine rahatlıkla gitmelidir" diye konuştu.


"ANNELER, BABALAR RAHAT OLSUN APARTLARLA İLGİLİ SORUN YOK"


Denizli'de apartların denetlenmesi ve güvenliğiyle ilgili basın mensuplarının sorularanı yanıtlayan Zeybekci, anne ve babaların rahat olmasını istedi. Zeybekci, "Geçtiğimiz dönemde Denizli bundan zarar gördü. Bir ya da iki tane kötü örneğin kamuoyuna yanlış yansıtılmasından dolayı Denizli hak etmediği bir şekilde bu olaydan negatif etkilendi. Uygun olmayan apartlar çok az da olsa akılla, devletimizin ilgili kurumlarının müdahaleleriyle çok kolayca halledileceğine inanıyorum. Denizli'nin apartlarla, özel yurtlarla ilgili bir sorunu yoktur. Çok büyük bir oranda çok sağlıklı ve iyidir. Pamukkale Üniversitesi'nde 50 bine yakın öğrenci var. Bunun yarıdan fazlası Türkiye'den geliyor. Anneler babalar merak etmesinler. Çocukları Denizli'nin güvenli ellerinde, devletimizin garantisi ve koruması altındadır" dedi.


Zeybekci daha sonra Özel Odak Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Geceyi Denizli'de geçirecek olan Zeybekci, yarın Dokuzkavaklar'da doğalgaz temel atma törenine katıldıktan sonra Aydın'a gidecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.