Zeytin budamayı uygulamalı öğrendiler

Zeytin budamayı uygulamalı öğrendiler

Manisa'nın Salihli ilçesinde gerçekleştirilen zeytin budama kursunda, kursiyerler sahaya indi, budama işlemlerini 48 saat süren eğitimde teorik ve uygulamalı...

A+A-
Manisa'nın Salihli ilçesinde gerçekleştirilen zeytin budama kursunda, kursiyerler sahaya indi, budama işlemlerini 48 saat süren eğitimde teorik ve uygulamalı öğrendi.

Manisa'nın zeytin ağacı yoğunluğu en fazla ilçelerinden olan Salihli'de zeytin üreticileri yeni sezon hazırlıklarına başladı. Zeytin budama sezonun gelmesiyle birlikte zeytin üreticileri araziye inerken, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Şehit Ahmet Özsoy Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında "Zeytin Ağaçlarında Budama Kursu" düzenlendi.

Zeytinin kalitesini artırmak ve ağacın hastalıklardan korunması amacıyla yapılan budama kursunda kursiyerlere işçi sağlığı ve güvenliği, zeytin yetiştiriciliği, hastalık ve zararlılar ile mücadele yöntemleri, sulama teknikleri, gübreleme, zeytinde uygun çeşit seçimi ve budama teknikleri anlatıldı.

Öte yandan kursu başarıyla tamamlayan üreticilere sertifika verileceği öğrenildi.

IHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.