Zeytin Dalı Harekatında 3. Gün

Zeytin Dalı Harekatında 3. Gün

Zeytin Dalı Harekatında 3. Gün

A+A-

Mehmetçiğin harekatın 2. gününde Afrin'e karadan operasyon başlatmasının ardından ele geçirilen 3 köyün devamında bu gün toplamda 11 bölge ele geçirildi.

Mehmetçik dün sabah 11.05'te, kontrolündeki Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı güçler ile Gülbaba mevkiinden Suriye'ye girdi. YPG'li hainler çil yavrusu gibi dağıldı… Sivil halka bir şey olmaması için özel hassasiyet gösteren askerlerimiz, hainlerin inlerini başlarına yıktı. Zeytin Dalı Harekatı'na muhalefet ve NATO'dan tam destek geldi.

Günün erken satlerinde Azez’de ÖSO İle YPG arasında çatışma çıktığı bildirildi. ÖSO gruplarından Ceyşul Şimal’dan alınan bilgilere göre, ÖSO’ya bağlı bazı gruplar Bursayye cephesinde harekete geçti.

Afrin’e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda Türk silahlı Kuvvetleri, YPG’ye ait hedefleri, hava kuvvetleri ile karadan Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) ve fırtına obüsleri ile vurdu. Askeri kaynaklar ÇNRA’ların bu operasyonda hedeflerin imha edilmesinde önemli başarılar kazandığını belirttiler.

Mehmetçik, bugüne kadar 5 kilometrelik alanı ve 11 köyü PKK'lılardan temizledi. TSK terör yuvalarını hem karadan hem de havadan vurdu.

KİLİS'TEN TOP ATIŞI

TSK ve ÖSO karadan ilerleyişini sürdürmeye devam ederken, Kilis'ten de PYD/PKK'ya ait bölgeler günü erken saatleri itibariyle topçu atışlarıyla vurulmaya başlandı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.