Zolan: Toplumdaki Her Birey Engelli Adayıdır

Zolan: Toplumdaki Her Birey Engelli Adayıdır

Başkan Zolan’dan Engelliler Haftası mesajı

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Zolan, "Birlik ve beraberliğimizin temeli; hiçbir fark gözetmeden aynı haklardan faydalanabilen bireylerin bir arada yaşaması ile mümkündür" dedi.

Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir ülkenin medeniyet seviyesini kendine güvenen, geleceğine ümitle bakan ve engelli bireylere verilen değerle ölçüldüğünü belirtti. Başkan Zolan, "Geleceğine güvenen, kendinden emin ve sosyal alanda herkesle eşit haklara sahip olan bireyler geleceğin en büyük teminatıdır. Toplumda engelli bireylere verilen değer, hak ve fırsatlar o ülkenin medeniyet seviyesinin de göstergesidir. Herhangi bir kentte engelli bireyleri sosyal alanlarda, kültürel faaliyetlerde, iş gücünde kısacası hayatın her alanında görmek o şehrin toplumsal yapısının en büyük gücüdür. Engelli bireylere verilen değer insanın kendisine duyduğu saygı ile eşdeğerdir. Çünkü toplumdaki her birey engelli adayıdır” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi olarak kentte yaşayan engelli bireylere pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisimiz, kentimizde yaşayan engelli kardeşlerimizin sorunlarını bizlere iletmek, her türlü sosyal ve kültürel taleplerini aktarmak ve çözüm noktasında proje oluşturmak için 6 yılı aşkın süredir çalışmalarına devam ediyor. Engelli vatandaşlarımızın kentin her noktasında rahat olarak hareket etmesi, kaliteli ulaşımdan faydalanması ve istihdamda yer almaları Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak en büyük sorumluluklarımızdan biridir. Çünkü engel ancak düşüncelerde, ancak yüreklerde olabilir. Birlik ve beraberliğimizin temeli; hiçbir fark gözetmeden aynı haklardan faydalanabilen bireylerin bir arada yaşaması ile mümkündür. Engelliler Haftası vesilesiyle tüm engelli kardeşlerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.