Zolan Vatandaştan Dua İstedi

Zolan Vatandaştan Dua İstedi

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vatandaşlardan Doğu Türkistan için dua etmelerini istedi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi her gün farklı bir mahallede düzenlediği iftar sofrasını bu kez Merkezefendi Mahallesi'nde kurdu.

Merkezefendi Kapalı Pazaryeri'nde düzenlenen iftara, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan ile mahalle sakinleri katıldı.

Vatandaşların tek tek ramazanlarını tebrik eden Başkan Zolan, özellikle çocuklar ve yaşlılarla yakından ilgilendi. Ramazan ayının birlik ve beraberliklerin daha da perçinlendiği önemli günler olduğunu belirten Başkan Zolan, "Kardeşlik bağımızın daha da güçlenmesine sebep olan ramazan ayında sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bizimle aynı sofrada bulunduğunuz için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. İftar geleneğini Merkezefendi Mahallesi'nde sürdürdüklerini ifade eden Başkan Zolan, "Gittiğimiz her yerde ramazan ayının ruhuna  ve maneviyatına uygun atmosferi hissederek yaşıyoruz. Ramazanda vatandaşlarımızla aynı sofrada olmak bize ayrı bir güzellik katıyor. İnşallah böyle de devam edecek" diye konuştu.

"ZULÜM GÖREN KARDEŞLERİMİZ İÇİN DUA EDİYORUZ"

Ramazan'da huzur, barış ve kardeşlik duygularının ön planda olduğunu belirten Başkan Zolan, "Bizler ülkemizde ramazan ayının huzur ve bereketini çok rahat bir şekilde yaşıyoruz. Ancak, dünyada zulüm altında inleyen, ramazanı yaşayamayan insanlarımız, Doğu Türkistanımız var. Onlara da dua edeceğiz,  Türkiye'de özgür bir şekilde yaşayarak oruçlarımızı tutuyoruz. İstediğimiz gibi yaşıyoruz. Bu duyguya ve özgürlüğe ulaşamayan kardeşlerimiz var. Allah o kardeşlerimize de bu mutluluğu yaşamayı nasip etsin, onlara dua edelim" dedi. Ramazan ayında her mahallede iftar geleneğinin devam ettiğini belirten Zolan, şöyle konuştu: "Mahallelerde iftar geleneğimiz devam ediyor. Ancak ramazan ayı 29 gün her gün bir mahalleye gidiyoruz. En fazla 29 mahalleye gidebileceğiz. Denizli büyükşehir oldu ve artık genelinde 622, merkezinde ise 118 mahallesi var. Gönül istiyor ki her mahalleye gidelim ancak bu matematiksel olarak da mümkün değil." Başkan Zolan, konuşmasının ardından vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirerek, bir süre sohbet etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.