Zülmü Protesto İçin Kerbela'ya Yürüyor

Zülmü Protesto İçin Kerbela'ya Yürüyor

HZ. HÜSEYİN’E YAPILAN ZÜLMÜ ANLATMAK İÇİN KERBELAYA YAYA YÜRÜYOR.

A+A-

43 yaşındaki Iğdırlı Zafer Ağrıdağ’ı , Hz.Hüseyin ve 71 yakınının Kerbela’da Yezit tarafından şehit edilişlerini dünya kamuoyuna anlatmak, dikkat çekmek ve Hz.Hüseyinin matemini tutma amacıyla 36 gündür yaya olarak Kerbela’ya yürüyor.

36 gün önce Iğdır’dan yola çıkan Zafer Ağrıdağ’ı,İran üzerinden yoluna devam ediyor.

1320 kilometreyi Yaya olarak 36 gündür yürüyen  Zafer Ağrıdağ’ına İranlı yetkililer ve vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Misafir ederek ikramlarda bulunuyor.

 Sırt çantasında Türk bayrağı ile yürüyen Ağrıdağ’ını yolda görenler önce şaşırıyor araçlarına almak istiyorlar

 36 günde 4 çift ayakkabı parçalayan Ağrıdağ’ı,havanın sıcak olmasından şikayet ederek şunları söyledi:””Kerbela’ya 360 km yolum kaldı.Niyet etmiştim hasta çocuğum iyileşsin Kerbela’ya yaya gideceğim diye Çocuğum iyileşti.Ayrıca Yezidin Hz. Hüzeyin ve yakınlarına yaptığı zülmü dünya kamuoyuna analtmak için bu yola çıktım. Erbain günü yani Hz. Hüseyinin şehid olduğu 40. Gününde Kerbela da Hz. Hüseyinin  türbesinde olup namaz kılıp ziyaret edeceğim.Hz.Zeynep’in türbesinide ziyaret edeceğim.”dedi

Hz. Hüseyin ve 71 taraftarının Kerbela'da Yezit tarafından şehit edilişlerinin 40'ıncı günü olan Erbain Matem Günü nedeniyle binlerce kişi yaya olarak yürüyerek Hz.Hüseyin’in türbesine ulaşıyor.

 ERBAİN GÜNÜ NEDİR?

Erbain (kırkıncı gün); hicrî takvime göre Safer ayının 20’isi İmam Hüseyin’in Erbain günüdür. İmam Hüseyin ve yârenlerinin hicretin 61. Yılında Kerbela’da şehit edilişlerinin üzerinden kırk gün geçmesi temsil edilmektedir.

Kerbela esirlerinin hicretin 61. Yılında Safer ayının 20’sinde Şam’dan Medine’ye dönerken Kerbela’ya uğrayarak İmam Hüseyin’i (a.s) ziyaret ettikleri gündür. Erbain gününde Hz. Peygamber Efendimizin (s.a.a) ünlü sahabelerinden Cabir bin Abdullah Ensari de İmam Hüseyin’in kabrini ziyaret etmiştir. Ehlibeyt dostları, Erbain günü matem ve yas tutarak sokaklara dökülmektedirler.

 

ERBAİN YÜRÜYÜŞÜ NEDİR?

 

Erbain yürüyüşünden maksat, Ehlibeyt dostlarının çeşitli yerlerinden İmam Hüseyin’in (a.s) Erbain münasebeti ile Kerbela’ya akın etmeleridir. İnsan selini andıran bu yürüyüşlere milyonlarca insan katılmaktadır.Erbain günü, Irak dışından başta İran olmak üzere Türkiye, Pakistan, Lübnan… gibi ülkelerden de çok sayıda Ehlibeyt doatları bu yürüyüşlere katılarak Erbain günü Kerbela’da hazır bulunmaktadır.

BİN 400 YILLIK YAS

Yeryüzünün en büyük anma etkinliklerinden biri olarak kabul edilen Erbain törenleri için dünyanın 53 ülkesinden yaklaşık 14 milyon kişi ilk olarak Necef'te bulunan Hz. Ali'nin türbesini ziyaret edip, Kerbala'ya doğru yola çıkıyorlar. Necef ve Kerbela arasındaki 90 kilometrelik yolu yürüyerek kat eden ziyaretçiler, Hicri takvime göre Aşura Günü'nden 40 gün sonraya denk gelen Safer ayının 20'nci gününde İmam Hüseyin'in türbesinde düzenlenen Erbain törenlerinde ağıtlar yakıp mersiyeler söyleniyor..

BU YOLDA HER ŞEY ÜCRETSİZ

Erbain yürüyüşü sırasında yol boyunca stantlar kuran insanlar, ziyaretçilere konaklama, yeme içme ve sağlık anlamında gönüllü olarak ücretsiz hizmet veriyor. Paranın kabul edilmediği çadırlarda yas için yürüyen Milyonlarca insanın bütün ihtiyaçları gönüllüler tarafından tek kuruş almadan sağlanıyor..

ÖZEL HABER:SERDAR ÜNSAL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.