10 Sene Sonra Hayatı Yeniden Başladı

10 Sene Sonra Hayatı Yeniden Başladı

Burdur ilinde 10 senedir böbrek hastalığı ile mücadele eden, 11 yaşındaki Aysun Çiçeker, kadavradan yapılmış olan nakil ile sağlığına kavuştu.

A+A-

DENİZLİ (AA) -

Burdur ilinde ikamet eden 40 yaşındaki Erdal ve 33 yaşındaki Neslihan Çiçeker çiftinin 11 yaşındaki kızları Aysu'ya 1 yaşında iken böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.

Gerekli olan ilaç tedavilerine cevap vermeyen Aysu Çiçeker 4 ay evvel periton diyalize girmeye başladı. Bu sürede nakil listesinde böbrek bekleyen Çiçeker'e kadavradan nakil çıktığı haberi verildi.

Çiçeker'e, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde yapılan ameliyatla, kadavradan alınan böbrek nakledildi.

Çiçeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastalığı nedeniyle okula gidemediği için evde eğitim görmeye başladığını söyledi.

Arkadaşlarıyla dışarıya çıkıp oynayamadığını sadece evin penceresinden bakmak zorunda kaldığını anlatan Çiçeker, ameliyatın ardından sağlığına kavuştuğu için sevinçli olduğunu dile getirdi.

Ameliyatın çok iyi geçtiğini dile getiren Çiçeker, şöyle konuştu:

"Tüm ihtiyacımda ailemi yanıma çağırmak zorunda kalıyordum. Sıkılıyordum evde. Oyun oynayamıyordum. Çok sevdiğim okuluma gidemiyordum. Şimdi odamı oyuncaklarla dolduracağım. Hastaneden çıkınca dışarıda koşup oyun oynamayı istiyorum. Yeni bir hayata adım atacağım için çok mutluyum."

Anne Neslihan Çiçeker ise kızının nakil olduğu için büyük sevinç yaşadıklarını dile getirdi. 

PAÜ Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Murat Özban ise hastanelerinde yetişkin ve çocuk böbrek nakillerini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hastasının kadavradan yaşıyla uyumlu küçük bir böbreğin nakil edildiğini belirten Özban, "Aysu, kadavradan nakil şansını yakalamış diyaliz hastalarımızdan birisiydi. O da 8-9 yıldır bir metabolik hastalıkla diyaliz aşamasına gelen bir çocuğumuz. 4 aydır periton diyalize girmesinin türlü riskleri, sık kontrolleri ve okuldan geri kalmayı gerektiren süreçler yaşadı ama başarılı bir nakille hem okul hayatı hemde sosyal hayatı daha da düzene girecek." ifedelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.