''12 Eylül Şehitlerimizi Rahmetle Anıyorum''

''12 Eylül Şehitlerimizi Rahmetle Anıyorum''

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli 21. Dönem Milletvekili Av. Salih Erbeyin, 12 Eylül Askeri darbesinin ülkeyi onlarca yıllarca geriye götürdüğünü söyledi.

A+A-

12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’nin 35. Yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapan MHP’li Erbeyin,  “12 Eylül darbesi,  ülkeyi onlarca yıl geriye götürmüştür. Darbe sonrası  idam edilen Ülkücüleri  unutmadık. Ülkücü hareket, dün olduğu gibi bugün de  milletimizin önündeki bu zor ve sıkıntılı dönemde  Türkiye’nin ve Büyük Türk Milleti’nin huzuru, güvenliği, birliği ve bin yıllık kardeşliğini korumak için üzerine düşen görevi yapmaya azimli ve kararlıdır’’ dedi.

“GELİŞİM SÜRECİMİZ SEKTEYE UĞRADI”

12 Eylül darbesinin   ülkenin gelişim sürecini sekteye uğrattığını kaydeden Erbeyin, “Bu duruma, şüphesiz en çok, ülkenin birlik ve beraberliğini bozmayı kendine görev edinmiş, iç ve dış mihraklar sevinmiştir.  Demokrasi ve milli iradenin olduğu bir yerde, sorunların çözümü de yine demokratik yollarla olmalıdır. 1944’de tırnakları sökülen, tabutluklara atılan da bizlerdik, arada yaşanan darbelerde de en ağır bedeli ödeyenler de yine biz olduk. Bir de bunlar yetmezmiş gibi 12 Eylül’de de işkenceler gördük, asıldık, yok edilmeye çalışıldık’’ dedi.

“RAHMETLE ANIYORUZ”

Erbeyin, ''12 Eylül askeri mahkemelerinde yargılanarak idam cezasına çarptırılan Mustafa Pehlivanoğlu, Ahmet Kerse, Ali Bülent Orkan, Cengiz Baktemur, Cevdet Karakaş, Fikri Arıkan, Halil Esendağ, İsmet Şahin, Selçuk Duracık başta olmak üzere şehadete ulaşmış 5 bin ülkücü şehidimizi, Taş Medreselerde solan Ülkü devlerimizi ve Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i hayırla ve duayla yad ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi  rahmet ve minnetle anıyorum. Bu günü unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız'' diye konuştu. MESUT GÜLER

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.