12 Eylül'e Dava Açan Savcı Kayasu Hayatını kaybetti

12 Eylül'e Dava Açan Savcı Kayasu Hayatını kaybetti

12 Eylül darbecileri ile ilgili hazırladığı iddianame nedeniyle meslekten ihraç edilen Savcı Sacit Kayasu İstanbul'da yaşamını yitirdi.

A+A-

Eski Adana Cumhuriyet Savcısı olan Kayasu, 12 Eylül darbesinden dolayı Kenan Evren’in yargılanması için Eylül 2000′de hazırladığı iddianame yüzünden 3 yıl açığa alınmıştı. Daha sonra ise 24 Kasım 2003′te Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihraç edilmişti. Kayasu, iç hukuk yolları kapalı olduğu için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) müracaat edip hakkını aradı. AİHM, 13 Kasım 2008′de meslekten ihraç kararı ve verilen cezaların haksız olduğuna hükmetti. Kayasu, bu karara dayanarak HSYK’ya göreve iade başvurusunda bulunmuştu. Başvuruyu değerlendiren HSYK, 26 Nisan 2011′de ihracın kaldırılmasına karar verdi. Ancak Kayasu, emekli olması sebebiyle mesleğe iade talebini reddetti.

Kayasu’nun cenazesi pazar günü Şakirin Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.