12 Ocak'ta İş Bırakıyoruz!

12 Ocak'ta İş Bırakıyoruz!

B. Kamu-iş İl Başkanı Namık Kemal AYDOĞAN 12 Ocak’ta iş bırakacaklarını açıkladı.

A+A-

Aydoğan’ın açıklaması şöyle:

7 farklı konfederasyonun eylem birlikteliği ile oluşan Kamu Konfederasyonları Platformu olarak 3-4 Ocak’ta açıklanan memur zammı ve içinde bulunduğumuz ekonomik duruma, yetkili konfederasyon Memur Sen ve Kamu Sen’in sarı tavrına karşı haykırıyoruz.

Cumhurbaşkanının önce yüzde 25 oranında açıkladığı sonra danışıklı bir şekilde yandaş sendikanın talebiymiş gibi önceden belirlenmiş maaş zammını ulufe dağıtır gibi müjdeli zam oranını yasa dışı olarak kaydedilmiştir. İçerisinde bulunduğumuz dönemde doğruları söylemeyen TÜİK verileriyle bile enflasyonun en az yüzde 78 oranında gerçekleştiğini biliyoruz. Yani altı aylık zammın en az yüzde 78 oranında olması gerekirdi. İlk altı aylık dönemde de 41,69 luk bir zam yapılmıştı ve bu şekilde yüzde 125 oranında yıllık bir enflasyon farkı oluştuğu görünüyordu.

TÜİK’in açıkladığı tarihin en düşük enflasyon oranını açıklaması sonucu memur zammı yüzde 16,48 oranında açıklanmış oldu. Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Memur Sen’in yüzde 25’lik zam oranını elleri patlarcasına alkışladığını tüm Türkiye görmüş oldu. Memur Sen’le kapalı kapılar arkasında görüşerek yüzde 30 zammının yeterli olduğunu önceden planlanmış bir tiyatroyla yine önceden hazırlanmış rakamı açıklamışlardır. Herkes tarafından bilinmektedir ki; yapılan bu zam kamu çalışanlarını tatmin etmemiştir. Bu durumu kabul edebilmemiz mümkün değildir.

Bizlerin iktidar gücü yok, arkamızda siyasi partiler yok, bizler bağımsız sendikacılık yapmaya çalışıyoruz. Bizler bu devletin onurlu kamu çalışanlarıyız, anayasa kurallarına göre alın teriyle devlete katkı sağlamaya çalışan memurlarız. Dolayısıyla ilk olarak kanunların tam olarak uygulanmasını istiyoruz, ikici talebimiz ise tüm kamu çalışanlarının maaşını yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Burada şunu belirtmek gerekir ki kamu çalışanları arasında maaş uçurumu artmıştır. Öğretmenle şube müdürü, doktorla başhekim, mühendisle başmühendis arasında kat kat maaş farkı oluşmaktadır.

Dolayısı ile bizler bu sistemle, yüzdelik dilimlerle ücretlerin arttırılmasını istemiyoruz. Yapılan yüzde 5 ek zam karşılığı iki kilo kıyma ederi kadardır. Hangi markete giderseniz gidin yüzde 5 ile ancak iki kilo peynir alabilirsiniz. Dolayısı ile tüm bunları göz önünde bulundurarak bizler şu kararı aldık.

Tek gücümüz çalıştığımız iş yerinde iş bırakmaktır. 12 Ocak 2023 Perşembe günü tüm Türkiye’de tüm üyelerimizle çalıştığımız alanlarda iş bırakma kararı aldık. 12 Ocakta üretimden gelen gücümüzle tüm Türkiye’de alanlarda olacağız. İş bırakma kararımız hükümete uyarı niteliği taşımaktadır. Yine bu konuda seçime giderken bir çalışma yapmaz ise şubat ayında tekrar bir araya gelerek, tekrar değerlendirme ile birlikte bu sefer daha fazla gün sayısı ile uyarılarımız devam edecek ve farklı eylem yollarına gideceğiz.

12 Ocak’ta Kamu Konfederasyonları Platformu ve bağlı sendikalarımızla birlikte iş bırakıyoruz ve alanlara çıkıyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.