19 Mayıs'ta Delikliçınar'a Davet

19 Mayıs'ta Delikliçınar'a Davet

Denizli 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda 19 Mayıs’ın 100. Yılı nedeniyle 81 ilde düzenlenen organizasyonda valilik herkesi Çınar’da oynamaya ve izlemeye davet etti.

A+A-

Gazi Mustafa Kemal'in 16 Mayıs'ta İstanbul'dan çıkarak 19 Mayıs 1919 'da Samsun' a ulaşmasıyla başlayan İstiklal Mücadelemizin 100. yılı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyuncular Birliği Platformu işbirliği ile “DÜNYA ATABARI OYNUYOR “ adlı proje gerçekleştirilecektir.

81 İlde Eş Zamanlı

Söz konusu proje 81 il  ve 19 yabancı ülkede 19 Mayıs 2019 saat 19:19 da eşzamanlı gerçekleşecek olup canlı yayın ile de dünyanın geri kalanına iletilecek ve  yapılacak çekimlerin  birleştirilmesi sonucu oluşacak videonun  yıl boyunca sosyal medyada dönmesi sağlanacaktır.

Proje ayrıca bir rekor denemesi olarak da Guinness Rekorlar Kitabına girmeye adaydır.

İlimizde Valilik organizosyonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinatörlüğünde “15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında gerçekleşecektir. Etkinliğe katılımda yaş sınırlaması yoktur. Tüm Denizli halkı kamu kurum kuruluşları, sivil toplum oluşumları  100. Yıl çoşkusunu yaşamak için oynamaya-izlemeye davetlidir.

 Program 18:45’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak protokol konuşmaları ile devam edecek saaatler 19:19’ u gösterdiğinde gösteriye başlanacaktır. Öncelikle Atamıza ithaf edilen bir oyun olması nedeniyle Atabarı oyunu icra edilcek olup ardından Harmandalı Zeybeği sergilenecektir. Etkinliğin bitişi de Geçlik marşı ile yapılacaktır. Etkinlik 19: 30’da bitmiş olacaktır.

Organizasyonda desteğini esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediyesine, Mili Eğitim Müdürlüğümüze, Emniyet Müdürlüğümüze, Sağlık Müdürlüğümüze, özel okullarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza  ve Denizli Halkına çok teşekkür ederiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.