2 Boyunca Devam Edecek

2 Boyunca Devam Edecek

Türkiye’nin en büyük leblebi üretim merkezi olan Serinhisar ilçesinde bu sene 12.si yapılan “Serinhisar Leblebi ve Kültür Festivali” ihtişamlı bir açılış ile başladı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Bandosu’nun gösterisi ve kortej yürüyüşüyle başlamış olan festivalin ilk gününde protokol konuşmaları ve halk konserleri yapıldı. Açılışa başta DTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili olmak üzere Denizli bürokrasisinden pek çok isim katılımda bulundular.

Tanıtıma Katkı Sağlayacak

Festivale katılımda bulunan protokol üyeleri birer konuşma yaparak bu tür festivallerin tanıtım noktasında büyük katkı sağladığına dikkatleri çektiler. Festival Komitesi Başkanı ve Denizli Ticaret Borsası Meclis Üyesi Musa Yılanlı yaptığı konuşmada, Türkiye’de üretilmiş olan leblebinin yüzde 70’inin Serinhisar’da üretildiğini, bu festivalle Serinhisar’ın tanıtımına katkıda bulunmak istediklerini ifade etti. Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri festival alanında kurulmuş olan standları gezip bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

2 Gün Boyunca Devam Edecek

25-26 Ağustos tarihlerinde de sürecek olan festival boyunca  farklı etkinlikler de organize edilecek. 25 Ağustos Cumartesi günü Işıl Koç ve AYNA konserleri, 26 Ağustos Pazar günü de Ankaralı Ayşe Dinçer konseri festival kapsamında yapılacak. Festival Pazar akşamında havai fişek gösterileri ile sonlanacak.

Denizli ve çevre il ve ilçelerden yoğun bir katılım olması beklenen festival ile başta Serinhisar’ın Coğrafi İşaretli Leblebisi olmak üzere Serinhisar’a özgü ürünlerin tanıtımları yapılacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.