20.si Büyük Bir Coşkuyla Yapıldı

20.si Büyük Bir Coşkuyla Yapıldı

“Şiirini al da gel” Denizli Şiir Günleri’nin yirmincisi büyük bir coşkuyla yapıldı.

A+A-

Merkezi Denizli’de olan YAZ-AR-BİR’in her ayın ilk Cumartesi günü düzenlediği etkinlik her zamanki gibi Türk Ocakları Denizli Salonunda yapıldı.

Şairlerin kendi şiirlerini yorumladıkları etkinlikte türküler de seslendirildi.

Sunuculuğunu Sadık Dağdeviren’in yaptığı etkinliğin açış konuşmasında YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu: “Yirminci kez Denizli Şiir Günü’nü gerçekleştirmiş olmaktan dolayı mutluyuz. Artık vazgeçilemez bir alışkanlık haline gelen bu etkinlik aynı zamanda şair dostlarımızla şiir sohbetlerine de vesile oluyor. İlçelerimizden, komşu illerden gelen şair dostlarımızla da görüşme fırsatını yakalıyoruz. Bu etkinlikler sayesinde şiire gönül vermiş gençlerimizle tanışma ve beraber yürüme şansını da yakalıyoruz.”dedi.

Gelişmeye Katkı Sağlıyor

Abdülkadir Uslu şöyle devam etti:  “Diğer yandan da gelişmemize ve üretmemize de katkısı olan bu etkinliğimizin her zaman samimi bir havada gerçekleşiyor olması da bizi bir mıknatıs gibi çekiyor. Bugün de aramıza yeni katılan arkadaşlarımız var, hoş geldiniz diyorum.”

Uslu, değişik illerde düzenlenen programlara davet edildiklerini gerek gruplar halinde gerekse bireysel katılımlar sağladıklarını anlatarak, martın ilk cumartesi günü buluşmak üzere katılımcılara teşekkür etti.

Türk halk müziği sanatçıları Mehmet Dağal ve Mehmet Yamalı sesleriyle, sazlarıyla Denizli Şiir Günü’ne renk kattılar.

Genç sanatçı Sude Kayhan Türküler seslendirirken, genç şairler Esra Özbay, Rümeysa Günsev, Yiğit Burak Açıkgöz, Ayşenur Akıllı ve Ramazan Açıkgöz kendi şiirlerini seslendirdiler.

Şiirlerini seslendiren şairler de şu isimlerden oluştu: Abdülkadir Uslu, Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Ali Tuluk, Mehmet Aslan, Mustafa Demirci, Musa Soyuçok, İsmail Şakar, Selami Arıkan, Veli Aykar, İsmail Gökçe, Ülkü Çetinkaya, Reyhan Pervanlar Karaalp, Mehmet Dağal, Serdar Gedizlioğlu, Cengiz Savaş, Ramazan Gökçe, Muharrem Özçelik, Mehmet Akdağoğlu, Mehmet Gökçe, Mehmet Başer ve Hasan Kallimci.

Program sonunda, şairlere ve katkı verenlere belgelerini YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.