230 bin Suriyeli üniversiteye başvuracak!

230 bin Suriyeli üniversiteye başvuracak!

Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, ellerindeki rakamlara göre 2021'de 230 bine yakın Suriyeli'nin üniversitede eğitim almak için yoğun talep olduğunu ve başvurmaları dahilinde bu isteklerini karşılayabileceklerini duyurdu.

A+A-

Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, 2021 yılında 230 bin Suriyelinin Türkiye’de üniversite eğitimi için başvuruda bulunmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye’de eğitim gören Suriyeli öğrenciler için düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Eren, Türkiye'de 150 bin uluslararası öğrencinin bulunduğunu, 16 bininin YTB burslusu olduğunu belirten Eren, bu öğrencilerin Afrika, Balkanlar, Doğu Avrupa, Türk cumhuriyetleri gibi dünyanın farklı bölgelerinden geldiklerini ifade etti.

Türkiye’de yaşayan 3,5 Suriyeli sığınmacı nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getiren Eren, 2012'den itibaren 15 bin öğrenciye burs imkanının sağlandığını belirterek, , bin 272 öğrenciye AB ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) fonları üzerinden üniversite bursu verildiğini bildirdi.

“230 BİNE YAKIN SURİYELİ BAŞVURACAK”

Türkiye’de üniversite eğitimi almak için Suriyelilerden yoğun talep geldiğini belirten Abdullah Eren, "Elimizdeki rakamlara göre, 2021'de 230 bine yakın Suriyeli üniversitelerde eğitim almak için bekliyor olacak veya başvuru yapacak. Çok yoğun bir talep bu, biz bunu karşılamaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Eren, AB ve BMMYK ile çok iyi iş birliğine sahip olduklarını kaydederek, bu ortaklık için kendilerine teşekkür etti ve her zaman iş birliğine açık olduklarını sözlerine ekledi.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.