25 Pilot Çardak'ta Mücadele edecek

25 Pilot Çardak'ta Mücadele edecek

Çardak Belediyesi’nin öncülüğünü yaptığı  ‘Çardak Tırmanma Yarışı’ 21-22 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

A+A-

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, Ege Otomobil Sporları Kulübü ve Güneş Sürücü Kursu ortalığı ve Çardak Belediyesi öncülüğü ile 21-22 Nisan 2018 tarihlerince ‘Çardak Tırmanma Yarışı’ yapılacak.

Denizli, İzmir, Bursa, İstanbul, Ankara ve Antalya’dan 25 pilotun katılımda bulunacağı Türkiye tırmanma yarışlarının 1. Ayağı Çardak’ta yapılacak. Gün boyunca sürecek olan yarışlar Beylerli- Hayriye mahalleleri arasındaki 7.1 kilometrelik parkurda yapılacak.

Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, Ege Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Ömer Yüce ve Güneş Sürücü Kursu sahibi Cengiz Varol ile beraber makamında yapmış olduğu toplantı ile tüm otomobil sporu severlerini ilçeye çağırdı. Çardak’ın otomobil sporları ile alakalı birçok doğal parkura sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Öztürk, Denizli’de ilk defa yapılan tırmanma yarışının ilçede düzenleneceğini, ülkenin değişik şehirlerinden yarışma için özel tasarlanmış otomobilleri ile gelen 25 pilotun yarışmanın 2. ayağına katılmak için gayret göstereceğini, Beylerli Mahallesinden Hayriye mahallesine çıkan parkurda yapılacak olan yarışta 7,1 kilometrelik asfalt parkurda üç çıkış olarak yapılacak yarışa 4 ayrı kategoride araçların katılacağını dile getirdi.

İlçe Merkezinde Temsili Başlangıç

Başkan Öztürk, Çardak Tırmanma Yarışının idari kontrolünün 22 Nisan Cumartesi günü 15.00 -17.00 saatlerinde Çardak Belediye binasının önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacağına dikkatleri çekti ve yarışmaya katılacak araçlar ile alakalı  teknik kontrollerde yine aynı yerde uzman ekiplerce yapılacağını ve Organizasyonun cumartesi günü saat 17.30 ‘da sembolik start ile başlayacağını söyledi.

Denizli’yi Tanıtacak

Tüm pilotların Pazar günü saat 13.00’de belirlenmiş olan parkurda start alacağını da dile getiren Başkan Öztürk, 22 Nisan Pazar günü 09:30 – 12:00 saatleri arasında antrenman çıkışları ile başlayacak organizasyonda ilk resmi startı saat 13:00’te verileceğini, 3 çıkış üzerinden tamamlanacağını, Yarışın ödül töreninin saat 17:30’da Çardak Cumhuriyet Meydanı amfi tiyatroda yapılacağını, Denizli’ye ve Çardak’a olan yakınlığından dolayı yöre halkının ve sporseverlerin yoğun olarak yarışları izlemeye gelmelerini beklediklerini, 6 ayak halinde sürecek olan Türkiye Tırmanma yarışının finalinin İstanbul, Afyon, Ankara, Bursa’dan sonra ekimde Kocaeli’nde yapılacağını, buradaki yarışlarda Türkiye şampiyonunun belli olacağını, tekstil ve sanayide ismini duyuran Denizli’nin, ilçedeki otomobil yarışları ile de öne çıkacağını ve ülkenin birçok ilinden gelecek pilotların ilçenin tanıtımına da katkı sağlayacağını söyledi.

Güneş Sürücü Kursu Sahibi Cengiz Varol’da Denizli ilinde ilk defa Çardak’ta tırmanma yarışması yapılmasına destek veren Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk ve Ege Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Ömer Yüce’ye teşekkürlerini sundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.