25 Yıldır Temizlenmeyen Top Sahasına El Attılar

25 Yıldır Temizlenmeyen Top Sahasına El Attılar

Tavas’ın Çağırgan Köyü muhtarı ile Çağırgan patika yürüyüş grubu üyeleri örnek bir davranışa imza attılar.

A+A-

Denizli'nin Tavas İlçesinin Çağırgan Köyünün Hüseyin Beyler  mevkii Çiğillik lokasyonunda top saha 1995-1999 döneminde Belediye Başkanı olan Çağırgan Belediye Başkanı Mustafa Soyuçok zamanında ve Denizli İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünün katkılarıyla yapılmıştı. 1999-2004 döneminde yanına içinde tuvalet, duş, giyinme odası vb. olan küçük bir tesis planlanmıştı Çağırgan Belediye Başkanı Mevlüt Oytun zamanında ve Denizli İl Sağlık ve Spor Müdürlüğünün katkılarıyla. Ancak ödenek yetersizliği yüzünden  tesis bitirilememişti yani inşaat halinde kalmıştı.

2016 yılında top sahasının içine Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından ve Çağırganlı  Çağırgan Mahalle Muhtarı Ramazan Araycı'nın öncülüğünde ve Haşim Soyuçok'un girişimleri ve çabaları ile halı saha yapılmıştı.

ÖRNEK DAVRANIŞ :ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Toprak sahanın yapım tarihine bakıldığında 25 yıl geçmiş. Şuan da bir çok teli uyanık bazı vatandaşlarımız tarafından kesilip götürüldüğü görülmektedir. Ayrıca bitmeyen tesis ise daha da vahim hale gelmiş durumda. Neredeyse 25 yıldır temizlenmeyen top sahanın ve bitmeyen tesisin içinde A dan Z ye kadar diyebileceğimiz türden çöpler var olduğu görüldü. Bunlar kağıt, plastik, teneke ve cam şişe çöpler ve cam şişe kırıkları, pet bardaklar, kağıtlar ve naylon poşetlerdir.

Çağırgan Mahalle Muhtarı Ramazan Araycı'nın öncülüğünde Çağırgan Patika Yürüyüş Grubu Üyeleri sosyal sorumluluk çerçevesinde gerek  top sahanın, gerek bitmeyen tesisin, gerekse halı sahanın içindeki çöpleri toplama işi  yaparak ÖRNEK BİR DAVRANIŞ sergileyerek çevre temizliği gerçekleştiler.

ÇAĞIRGAN MUHTARI İLE PATİKA ÜYELERİNİN TALEBİ

Çevre temizliği projesinde yer alan yukarıda ismini zikrettiğim kişiler yaptıkları bu temizliğin kalıcı olması istemektedirler. Bunun için talepleri ; halı saha ile top sahanın etrafının tekrar düzenlemesi, eksik tellerin ve kale direklerinin tamiratının yapılması, 2004 yılından beri bir türlü bitmeyen /tamamlanmayan tesisin bitirilmesi, ayrıca halı sahanın hemen üst tarafında belediyeye ait  yer olan çamların olduğu alanının doğal bir park ve piknik alanı haline getirilerek halkımızın hizmetine sunulması, halı saha ile birlikte bir sosyal alan oluşturulmasının çok güzel olacağını, dolayısıyla bu isteklerinin kırsal kesimin kalkınması için önemli olduğu ve bunun için konunun kapsamlı olarak ele alınmasını istemektedirler. Arzularının/ isteklerinin temel amacının ; başta Çağırgan halkı olmak üzere çevre beldelerin de buradan azami derecede yararlanması olduğunu belirtmişlerdir. Bu konuda kim ne yapabiliyorsa yapmasını iyi olacağı yani gerek Çağırganlı ve Çağırgan Dostları - Sevdalarının gerekse yetkili mercilerin/ilgililerin  konuyu dikkate almalarını istirham etmektedirler.

DEĞERLENDİRME

Tavas, Kale ve Beyağaç İlçelerinin  ortasında olan Çağırgan'ın ve buradaki gerek top sahanın gerekse halı sahanın ve üst kısmına doğal parkın yapılmasının ve bunların özellikle üç İlçenin ortak organizasyonlarında aktif olarak kullanılmasının yerinde ve mantıklı olacağı kanaatindeyim. 1980 li yıllarda top oynamak için dağ taş yer arayan bizler Köyümüzdeki sahaların kıymetini bilmiyoruz. Çok azı müstesna olmak üzere Çağırganlı gençler gerek top sahayı gerekse halı sahayı çok hor kullanıyorlar. İçtiği içecek kapılarını çöp kutusuna atacakları yerde sağa sola atıyorlar bu da yetmezmiş gibi bir de cam şişe içeceklerini içtikten sonra kırıyorlar. "Aslan yattığı yerden belli olur" diye ata sözümüz galiba biz bunu çocuklarımıza öğretemedik veya onlar öğrenmek istemiyorlar veya içlerindeki bir takım sitemlerini /öfkelerini bu şekilde ifade ediyorlar. Bilmiyorum artık.

Sorunun çözümü için üç gruba sesleniyorum :

Birincisi :Yetkililere: Sayın büyüklerimiz bu çocuklar heba olmasın. Bir an önce bu gençliği sahip çıkalım. Dertleri ne, istekleri ne, içlerindeki fırtına ne. Bunları sorun soruşturun bir zahmet.

İkincisi : Biz Velilere anne ve babalara : Çocuklarımızla ilgileniyor muyuz. Yoksa " saldım çayıra mevlam kayıra" mı diyoruz. Onlarla diyalog kurup istek ve arzuları ne soruyor muyuz . Bizden ne bekliyorlar. Bunu etraflıca ele alalım derim.

Üçüncüsü :Gençlere: Gençler! Gençlerin her yaptığı normal değildir. Artık siz büyüdünüz. Çocuk değilsiniz. Eğlenmek, gezmek tozmak doğal hakkınız ama çevreye saygılı olun lütfen. İçtiğiniz içecekleri kırmayın ve çöp kutusuna veya uygun bir yere koyunuz. Sizlere bir yönüyle kızıyoruz haklıyız bir yönüyle eksiğimiz var sizinle tam iletişime geçemiyoruz. Yeni çıktı /çıkmış. Siz Z kuşağımışsınız. Sizlerden güzel örnek hareketler, tavırlar bekliyorum açıkçası. Çağırgan Gençleri olarak da sizlerden ümitliyim. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.

TEŞEKKÜR

Çevre temizliği projesinde yer alan başta Çağırgan Mahalle Muhtarımız Ramazan Arayci  olmak üzere çevre temizliğine katılan tüm Çağırgan Patika Yürüyüş Grubu Üyelerini candan kutluyorum, tebrik ediyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum