250 Dağcı Çal'a Geldi

250 Dağcı Çal'a Geldi

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nca da onay verilen ‘‘Ulusal Menderes Yolu Yürüyüşü’’ Çal’da bugün sabah saatlerinde başladı.

A+A-

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Menderes Yolu’nun Çal’ın en mühim yolu olduğunu, ve bu yol sayesinde bölgenin turizme kazandırılacağını ifade etti.

Menderes Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MENDOSK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yollu’nun düzenlediği yürüyüşten önce Aşağıseyit Mahallesi’nde 250 dağcı kampı kuruldu. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen dağcılar için Aşağıseyit’te hizmet veren Hamzaoğulları Tarihi Su Değirmeni Çiftliği eğlence yapıldı. Dağcılar, türküler ve şarkılar ile eğlendiler.

Yürüyüşe, Çal Belediyesi’nin yanı sıra Denizli Dağcılık Kulübü, Nefes Aktivite Doğa Sporları Kulübü, Laodikya Gezi ve Yürüyüş Grubu ile Dağ Arama Kurtarma Derneği’de desteklerini verdiler.

BAŞKAN AKCAN’DA YÜRÜDÜ

250 profesyonel dağcı, bugün Aşağıseyit’ten yürüyüşe başladılar. 2 km’lik ilk parkur yürüyüşüne Belediye Başkanı Fethi Akcan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tayfur Öztepe’de katıldı. Yürüyüş Kumral bölgesinde sona erecek ve dağcılar burada kamp yapacaklar. Cumartesi günü sabah saatlerinde ise Çal Çakırlar mahallesi kamp alanına hareket edilecekler. Pazar günü ise Apollon Lairbenos Tapınağı, oradan da Bahadınlar Mahallesi’ne kadar yürüyerek gelen dağcılar etkinliği burada sonlandırılacaklar. Toplamda, 55 kilometrelik parkur yürünecek.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Türkiye’nin dört bir tarafından Çal’a gelen Menderes dostlarını ağırlamaktan onur duyduklarını ifade etti ve bu yürüyüşe en büyük desteği veren Ali Yollu’ya ve çalışma arkadaşlarına, dağcılara Çal halkı adına teşekkür ettiğini, Menderes Yolu’nun, Çal’ın en önemli yolu olacağını, bu yolla doğa turizminin bölgemizde canlanacağını söyledi.

Keşke, Büyük Menderes Nehri’nde su olsa, bu su temiz olsa da, rafting de yapılabilseydi, şeklinde konuşan Akcan, Çal ilçesinin, doğal güzellikleri, yürüyüş alanları, tarihi dokusu ile bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri olmaya aday olduğunu, dağcıları 3 gün boyunca Çal’da ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.