3 Aylarda hangi İbadetler Yapılır? 3 Aylar Ne Zaman Başlıyor?

3 Aylarda hangi İbadetler Yapılır? 3 Aylar Ne Zaman Başlıyor?

Rahmet, Mağfiret ve Bereket ayları olan 3 aylar ne zaman başlıyor? Bu ayları en verimli nasıl geçirebiliriz?

A+A-

Rahmet, Mağfiret ve Bereket ayların olan üç aylar 2020 yılında 25 Şubat tarihinde başlamış oldu. Bu tarih ile beraber Recep ayını idrak edeceğiz. Bu ayın içinde Regaip Kandili ise 27 Şubat'a denk geliyor.

21 Mart tarihinde ise Miraç Kandili idrak edilecek. İslam alemi bu kandili de dualar ve ibadetler ile ihya edecek. Şaban ayı 25 Mart tarihinde başlayacak olup 7 Nisan’da Berat Kandili idrak edilecek.

2020’de 11 ayın sultanı Ramazan 24 Nisan tarihinde başlayacak ve bu ay içinde olan ve ‘Bin Aydan Daha Hayırlı’ diye tanımlanan Kadir Gecesi ise 19 Mayıs 2020’de ihya edilecek.

3 Aylarda Hangi İbadetler Yapılır?

İbadetleri belli günlere ve aylara hapsetmek doğru değildir ama bazı özel günlerde meydana gelen ibadet atmosferini de değerlendirmekte fayda vardır.

Öncelikle içinde bulunduğumuz Recep ayı münasebeti ile Peygamber Efendimiz (s.a.s.)'ın Recep ayına girdiğinde ettiği şu duayı edebiliriz.

 “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur” 

Müminler için elbette bütün zamanlar kıymetlidir ve Allah’ın rızasını kazanmak gayesiyle kulluk şuuru içerisinde yaşanması gerekir. Bununla beraber mübarek gün ve geceler, yaratılış gayemizi, kendimize, Rabbimize, çevremize ve bütün mahlûkata karşı sorumluluklarımızı muhasebe etmek ve daha güzel bir hayat adına yeni bir başlangıç yapmak için önemli fırsatlardır.

Bu müstesna zamanlar vesilesiyle, Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınarak hata ve günahlarımızdan arınmaya, bütün yönleriyle hayatımızı gözden geçirerek manevi diriliş ve ahlaki yükselişi yaşamaya, kardeşlik duygularımızı güçlendirerek kalplerimizi ve dualarımızı buluşturmaya gayret edelim. 

Kendimizle yüzleşmekten çekinmeden, bilerek ya da bilmeyerek yaptığımız bütün hatalardan ve işlediğimiz günahlardan samimi pişmanlıklarla tövbe ederek arınma fırsatını iyi değerlendirelim. 

Zamanın ve mekânın hakkımızda şahitlik yapacağı adalet ve hesap gününde mahcup olmayacağımız bir ömür yaşama gayretimizi ve nesillerimize daha iyi bir dünya bırakma sorumluluğumuzu muhasebe edelim.  

Bu berebeti bol günlerde yapılabilecek en güzel ibadetlerden biri de Kur’an-ı Kerim okumak, okuyanları dinlemek, uygun mekânlarda Kur’an ziyafetleri vermek ve Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duygularını yenilemektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.