399 bin TL'ye sıfır otomobil

399 bin TL'ye sıfır otomobil

Türkiye’de en çok tercih edilen otomobil markaları arasında yer alan Citroen, yeni otomobil modelini 399 bin TL'den satışa sundu.

A+A-

Citroen firması, 2023 Ağustos ayı güncel fiyat listesini yayımladı. Bünyesinde birçok popüler otomobil modelini bulunduran firmanın, Citroen Ami One Electric ve Ami Buggy modelleri yoğun ilgi görüyor.

Akaryakıta gelen zamlar sonrası elektrikli otomobil modellerine yönelen vatandaşlar için cazip seçenekler sunan Citroen’in yüzde 100 elektrikli otomobil modeli Ami'ye talep arttı.

1.jpg

Citroen, çevre dostu otomobil modeli Citroen Ami’ye, Citroen My Ami Buggy isimli yeni bir model ekledi. Avrupa’da 7 bin 790 euro ile 10 bin 490 euro arasında satışa sunulan modelin stokları saatler içinde tükenirken, My Ami Buggy modeli Türkiye'de online satışa sunuldu.

Ami’nin standart modeli 369 bin TL'ye satılırken, My Ami Buggy modelinin fiyatı ise 399 bin TL olarak açıklandı.

Citroen My Ami Buggy, sahil kenarı veya doğada hayatı kolaylaştıran pratik bir eğlence aracı olması için tasarlandı.

2.jpgMy Ami Buggy’de menteşeli metal borular, kapıların yerini alıyor. Açılır tavana gelince, Mehari veya 2CV’ye atıfta bulunan yumuşak gri kumaş tavan, panoramik tavanın yerini alıyor.

Bu koruyucu, su geçirmez ve UV ışınlarına karşı dayanıklı kumaş, sürücüyü ve yolcuyu güneş ışığından veya kötü hava koşullarından korumak için rulo haline getirilerek açılabiliyor. Açılır kumaş tavan, çıtçıtlarla tavan açıklığına sabitlenebiliyor.

Yüzde 100 elektrikli Citroen My Ami Buggy, 45 km/saat’e kadar hızlara ulaşabilen, debriyajsız, yumuşak ve akıcı bir sürüşün yanı sıra, elektromotorun ürettiği yüksek tork değeri sayesinde ilk hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü sunan dört tekerlekli bir mobilite çözümü olarak öne çıkıyor.

3.jpg

My Ami Buggy tek bir şarj ile 75 kilometreye kadar elektrikli sürüş menziline ulaşabiliyor. Bu da, doğa içindeki sürüşler için gerekli menzili sağlıyor. 5,5 kWh kapasiteli lityum-iyon batarya, araç zeminine gizlenmiş durumda ve yolcu tarafı kapı eşinde bulunan kablo ile kolaylıkla şarj edilebiliyor.

220 Volt standart prizde tam şarj için 3 saat yeterli oluyor. Sadece 3 saat içinde yüzde 100 şarj olabilen Citroen My Ami Buggy ile özel şarj istasyonu ihtiyacı da son buluyor.

545.jpg

Kaynak: CİTROEN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.