6 bin 250 Fidan Yarım Saatte Tükendi

6 bin 250 Fidan Yarım Saatte Tükendi

DENİZLİ'nin Buldan İlçesi'nde başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan 6 bin 250 zeytin fidanı, termik santral yapma gerekçesiyle 6 bin zeytin ağacının kesildiği Soma'nın Yırca Köyü'ne götürüldü.

A+A-

Dağıtılan fidanlara ilgi yoğun olunca yarım saat içerisinde tükendi.

 

Buldan Belediyesi tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde, termik santral yapılması için 6 bin zeytin ağacının kesildiği Soma'nın Yırca Köyü'ne, 6 bin 250 zeytin fidanı temin edildi. Fidanların, bahçe ve tarlasına dikmek isteyenlere ücretsiz olarak verileceğini duyan vatandaşlar, dağıtım saatinde Alanyazı Meydanı'nı doldurdu. Yırca Köyü Muhtarı Mustafa Akın'ın da katıldığı törende bir konuşma yapan CHP'li Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Soma'da kesilen zeytin ağaçları için başlatılan kampanyaya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini hatırlatarak, 6 bin fidan hedefinin de aşıldığını vurguladı. Başkan Gülbay, "Bu ülkenin temelinde Müdafaa-i Hukuk cemiyetlerinin büyük rolü vardır. Hukuk bir toplumun olmazsa olmazlarının en başında yer alır. Hukuka uygun yapılmayan her davranış eninde sonunda hak ettiği cevabı alır. Sağ olsunlar, hemşehrilerimiz hukukun üstünlüğüne inanarak, Yırca Köyü'nde hukuksuzca yapılan doğa düşmanı harekete bu kampanyaya sahip çıkarak gereken cevabı verdiler" dedi.

 

Verdiği doğa ve hukuk mücadelesi nedeniyle Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay'ın plaket verdiği Yırca Köyü Muhtarı Mustafa Akın ise, Yırca Köyü arazisinin içine termik santral yapılması için Bakanlar Kurulu'nun aldığı kamulaştırma kararını hatırlattı. Bunun için bir hukuk mücadelesi başlattıklarının altını çizen Akın, "'Burası zeytinliktir, zeytinlerimizi kestirmeyiz' dedik. Danıştay'a dava açtık. Ancak şirket dava sonucunu beklemeden 6 bin 600 ağacımızı katletti. Biz 3 ay direndik, köylülerimiz dayak yedi, kelepçelendik, dövüldük. 7 Kasım günü 6 bin 600 ağacımız kesildi. Yine 7 Kasım günü akşamüstü Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Acımız ondandı. 8,10 saat daha dayansak zeytinlerimiz bugün yerinde olacaktı. Ama biz de sizinkine benzer bir kampanya düzenledik. Şu anda fidanlarımız hazır. Danıştay'dan kesin iptal kararı çıkınca biz de o zeytinlikleri eski haline getireceğiz. Bu duyarlı insanlar, bize sahip çıktığınız için teşekkür ederim" diye konuştu.

 

Ardından fidanların dağıtımına geçildi. Düzenlenen törende fidanlar yarım saat içerisinde vatandaşlar tarafından kapışıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.