7 Haziran'dan Sonra AKP - MHP Koalisyonu Olabilir!

7 Haziran'dan Sonra AKP - MHP Koalisyonu Olabilir!

MHP Uşak Milletvekili Adayı Durmuş Yılmaz, 7 Haziran'da koalisyon ihtimalinin olduğunu iddia ederek AK Parti ile birlikte hareket edilebileceğini söyledi.

A+A-

Eski Merkez Bankası Başkanı ve MHP Uşak Milletvekili Adayı Durmuş Yılmaz, 7 Haziran seçimleri sonrası koalisyon ihtimalinin olduğunu söyleyerek MHP'nin AK Parti ile koalisyon kurabileceğini söyledi.

 

Durmuş Yılmaz, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını cevapladı. Merkez Bankası'nın bağımsızlığının son derece önemli olduğunu söyleyen Yılmaz, hükümete rağmen bir bağımsızlığın mümkün olmadığını ifade etti.

 

Son 20-25 yıllık dönem içerisinde dünyanın uyum döneminde olduğunu ve kabul edilebilir bir büyüme ortamının bulunduğunu anlatan Yılmaz, 2007 kriziyle belirtilen ortamın bozulduğunu söyledi. Merkez Bankası'nın bağımsızlığı ile büyüme arasında pozitif bir korelasyon olduğunu, yapılan akademik çalışmaların gösterdiğini kaydeden Yılmaz, para politikaları ile maliye politikaların farklı şeyler olduğunu anlattı. Para politikalarının en kısa vadede 3 ila 9 ay arasında etkisinin hissedildiğini belirten sık sık değiştirilen kararların bu anlamda piyasaları da rahatsız edebileceğini kaydetti.

 

İşte Yılmaz'ın konuşmasından satırbaşları:

 

"KOALİSYON İHTİMALİNİ GÖRÜYORUM"

 

"Koalisyon ihtimalini görüyorum. Ekonomide doğru kararlar verebilecek bir kadronun bulunması gerekiyor. Eğer bu gerçekleşmesse piyasalarda buna göre pozisyon alıyor.

 

Siyasette bulunmanın gereği iktidar gelmektidir. Tek başına olmasa bile bu koalisyon olursa, eğer payına ekonomiyle ilgili bölüm düşerse bunu doldurabilecek isimler bulunuyor.

 

"AK PARTİ İLE KOALİSYON OLABİLİR"

 

AK Parti ile olası bir koalisyon durumunda da bunun yapılması gerekir. Ülke menfeatleri bunu gerektiriyor diye düşünüyorum.

 

"İMARLA RANT KAPISI"

 

Biz 2001'de bir krİz yaşadık. 90'lı yıllardaki mali tablolardan kaynaklandı. Bugün artık şehircilik üzeninden rantlar kazanılıyor. Örneğin yapılan bir özelleştirme ya da imar planlarıyla bu yapılıyor. Bugün gelinen noktada imar planı yapılıyor, ona göre ihaleye çıkılıyor ve ihale olduktan sonra değişiyor planlar ve kazanç elde ediliyor. Bizim söylediğimiz bu! Yapılmaması gerekiyor."

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.