8 asırlık gelenek İstanbul'a taşındı

8 asırlık gelenek İstanbul'a taşındı

Denizli'nin Çal İlçesi'nin Aşağıseyit Mahallesi'nde 8 asırdan bu yana yapılan Sudan Koyun Geçirme geleneği Aydınlı fotoğraf sanatçısı Sabih Güzel'in objektifiyle İstanbul'a taşındı. İbrahim Çallı Sanat Galerisi'ndeki sergiye sanatçı Sabih Güzel, iki gün ö

A+A-

Çal'ın 8 asırlık sudan koyun geçirme atlatma geleneğini anlatan resim sergisi, Büyükçekmece Belediyesi, Çal Belediyesi, Büyükçekmece Fotoğraf Derneği ve Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği iş birliğiyle, Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat Galerisi'nde açıldı. Sergi açılışına, CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün davetlisi olarak katılan MHP'li Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, davetlileri 8 asırlık geleneği ve Çoban Seyit ile Ümmü Kız'ın öyküsünü anlattı.

 

Beş yıldan bu yana Sudan Koyun Geçirme etkinliklerini takip ederek fotoğraflayan serginin sahibi Sabih Güzel ise serginin açılışına katılamadı. Sergi için İstanbul'a gitmek üzere Aydın'dan yola çıkan Güzel trafik kazası geçirdi ve yaralandığı için sergiye katılamadı. Güzel'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kazanın izlerini taşıyan ve üzerinde cam parçaları bulunan tablolar da sergide yer aldı.

 

Serginin açılış kurdelesini Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan birlikte kesti. Akcan, sergiye katılan davetlilere Çal'ın yöresel ürünlerinden hazırladığı paketi sundu. Akcan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'e Çal'da kullanılan dastar hediye etti. Sergi, 24 Aralık'a kadar açık kalacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.